facebook

Пикантната тайна на Хитлер

Хитлер една топка

През 1916 г. по време на Първата световна война се състои кървава битка при река Сома. В сражението млад ефрейтор е ранен в коремната област и започва да губи кръв. Той си спомня как преди години е бил обявен от медицинска комисия за “негоден за военна служба”, а в началото на военния конфликт се записва като доброволец. В онзи момент ефрейторът проклина този ден с  цялото си сърце и се ругае за проявения патриотизъм. Кому е нужно всичко това, когато лежиш на земята, превивайки се от болка, сред труповете на своите другари. Той трескаво крещи за помощ.

Виковете му са чути от полевия лекар Йохан Ямбор, чиято задача е да евакуира ранените от бойното поле. Ямбор останал много доволен от себе си: успял да спаси живота на ранения чрез премахване на единия му тестис. Той си спомнял много добре този пациент: бил много притеснен и го безпокоил въпроса “Ще мога ли да имам деца?” Кой можел да си представи, че “крещящият” след няколко години ще стане причина за среднощните кошмари на доктор Йохан Ямбор.

Когато в Германия набрала популярност новата религия “нацизмът”, кошмарите на Йохан станали реалност. Той разпознал в лидера на нацистката партия своя пациент и това не му давало мира. докторът не можел да повярва, че животът на това “чудовище” е бил в неговите ръце и че именно той е съхранил този живот. Накрая, някъде около 1960 г. доктор Йохан Ямбор решава да сподели душевните си терзания със свещеника Фанцишек Паулар. Свещеникът записал изповедта на лекаря, която била публикувана след неговата смърт.

Дали този инцидент е станал причина за прословутата маниакалност на Хитлер, може само да гадаем. По всичко личи обаче, че популярната подигравателна английска песничка “Hitler Has Only Got One Ball” (“Хитлер има само една топка”) не е дошла от нищото. Песента се появява през 1939 г. и се смята, че е написана по поръчка на Британския съвет от публицист, който бил натоварен със задачата да урони престижа на нацистките лидери.

Францишек Паулар.Прочети още на: http://www.dnes.bg/world/2008/11/20/hitler-imal-samo-edin-testis.61250и живот. Накрая, някъде около 1960 г. Йохан Ямбор решава да разкаже за своите душевни терзания на свещеника Францишек Паулар.
Францишек Паулар.Прочети още на: http://www.dnes.bg/world/2008/11/20/hitler-imal-samo-edin-testis.61250

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account