facebook

Под лупа: Захари Бахаров

Познаваме Захари Бахаров и в ролята на лошия гангстер Иво Андонов, и на добрия пич, който раздава пачки в игрите на късмета. Самочувствието и талантът му са достатъчно големи, за да е на еднакво добро ниво и в трите стълба на ентъртейнмънта – театър, кино и телевизия. Нека разгледаме под лупа няколко фрагмента от кариерата на българския актьор:

Детството

Израснал е в старата част на “Овча купел”. Не може да каже, че с брат му Явор са били пакостливи деца, но се е случвало да направи някоя и друга беля. В квартала му имало детска градина с много висока ограда с плет от пухчета. Като бил в пубертета с приятели често пушели цигари до градината и имал навика да пали пухчетата. Но веднъж, когато пухчетата били изсъхнали, той взел, че доближил цигарата си до едно от тях и цялата ограда лумнала за секунди.

Това не му е първата пироманска проява, защото като били малки, с брат му Явор Бахаров едва не запалват къщата си с руло тоалетна хартия.

Приключението “Игра на тронове”

Захари Бахаров Игра на тронове

Източник: gameofthrones.wikia.com

За да участва в култ продукцията на HBO “Игра на тронове”, Захари Бахаров изпраща на продуцентите видео с три свои дубли, които те одобрили. Така актьорът се озовава на север от Вала в ролята на предводителя на канибалското племе дени Лобода. И дотук с лесното.

Снимките се състояли в Белфаст, на 5 градуса и започвали в 5 сутринта, защото в Ирландия се стъмвало рано-рано. Бойните сцени са били много реалистични, за да могат да влязат в монтажа. “Ние не знаем дали това ще влезе на монтажа и затова се бихме много. На 6 градуса в калта, до колената бях в калта с една гигантска брадва. И се разкатахме от бой”, споделя актьорът.

Любопитно е, че каскадьорите били българи, което карало инструкторът на боя да окуражава Захари да блъска по-силно, защото все пак каскадьорът си е негово момче.

Покрай тежките снимки, останало време и за малко разпускане. Излизал е с Кийт Харингтън и другите колеги от “Игра на тронове” из белфастките пъбове. “Млади момчета, много симпатични, с чувство за хумор. Актьорчета. Всичките са еднакви”, обобщава Бахаров.

Самият Кийт Харингтън (Джон Сноу) пък казва за Захари: “Той е чудесен актьор, фантастичен е. Ще харесате играта му в този сезон”.

Иво Андонов или откъде идва “Ше те смажа”

ше те смажа

Преди години Захари попитал известната си колежка Мария Каварджикова “Мария, ти си опитна актриса. Кой типаж съм аз, к’во трябва да играя?” И тя казала: “Зарче, ти си гангстер-интелектуалец, моето момче”. Трябва да се признае прозорливостта на Каварджикова, защото на Бахаров ролите на гангстери-интелектуалци му идват отръки – доказа го и с превъплъщението си в ролята на Молеца в “Дзифт”, и с играта си като мафиотския ас от “Под Прикритие” Иво Андонов.

Любопитното е, че култовата реплика на героя “Ше те смажа”без да се усети я е взел от героя на Антон Радичев в постановката на Народния театър “Почивен ден”.

Захари Бахаров и националната лотария

Захари Бахаров национална лотария

Снимка: Нова телевизия

За работата си като водещ на Националната лотария самият Захари казва, че той самият никога не е имал такъв енергичен и бърз персонаж. Ако самият той спечели 100 хиляди лева, би инвестирал в образованието на децата си.

Мнозина смятат, че като централна част от Националната лотария Захари няма право да търка билетчетата на късмета в търсене на милиони, но това не е така. “По закона на хазарта аз мога да ги спечеля, да си дойда в студиото и сам да съм си водещ на както аз си играя”, разкрива той.

Блиц факти:

Първата му роля е на петле в детската градина.

Висок е метър и 93 см.

Тежи 93 килограма.

Завършил е 18-ти училище в столицата с френски език

Определя се като симпатяга.

Озвучавал е анимационен герой, но са го уволнили на третия ден.

Като всеки лъв е много амбициозен.

Възхищава се на Руси Чанев.

Ако му се обадят братя Коен, е сигурен на 90 %, че ще се напие в гащите.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account