facebook

Полезно за България: как се спира атака с бухалка

атака с бухалка

Бейзболът у нас не е популярен като спорт, но не може да се каже същото за инвентара на бейзболистите: да се изясняват отношенията с помощта на бухалки е нещо обичайно. Какво да правите, ако към вас лети горила с бухалка в ръка?

В реалността хора, въоръжени с бухалки, се срещат все по-често по пътищата. Бухалката е обемисто оръжие, има брутален вид и репутация, затова и я взимат в багажника. Не трябва да се подценява опасността от удара с подобен инструмент, но и не е нужно да се разтрепервате от “бейзболистите”.

Повечето от сериозните травми в мелетата с използване на бухалки се случват, защото хората сами се поставят в опасна ситуация: провокират агресора (“И к’во ще направиш?!”), или се опитват да се защитят, оставяйки на дълга дистанция.

Трябва да се разбере, че бухалката е изключително опасна в своя тежък край, а в основата си има не по-голяма сила от обикновената палка – боли, но не е смъртоносно.

бухалка нападение

Как да се противопоставите на нападател с бейзболна бухалка

И така, конфликтът е назрял, нападателят е извадил бухалката, нямали сте възможност нито да се измъкнете нито да решите проблема словесно. Браточката, изгледал всички филми на Гай Ричи, започва да троши колата, в която седите вие и вашето семейство. Трябва да се действа максимално бързо.

1. Излезте от колата. Излезте от пътническото си място, рязко отваряйки вратата (избягвайки удар по главата). Със себе си вземете каквото и да е подръчно оръжие (гаечен ключ, например).

2. Излезте – рязко се приближете до агресора, закривайте главата си с ръце (А). Задачата ви е да се приближите плътно към него, тъй като от такава дистанция бухалката не е опасна.

3. Приближихте ли се? Без да спирате удряйте в главата, ключицата, слабините. Ако нямате оръжие за възмездие, работете с лакти, глава или колене, хващайки противника за шията (Б). Не се опитвайте да му отнемате бухалката – направете така, че той сам да я изпусне.

4. Ако имате подръчно оръжие – например, също бухалка или винкел и сте решили да си поиграете на рицари, да търсите близък контакт няма смисъл. Старайте се да ударите ръцете на злодея (В) и не мислете за това как да парирате неговите удари – мислете за това как да нанесете своите.

защита от бухалка

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account