facebook

Ползите от едно яйце

яйца

Източник: pixabay.com

Вижте до какво води консумирането на само едно яйце:

Яйцата понижават риска от развитие на атеросклероза

Не се безпокойте за повишаването на холестерола в кръвта! Природата е по-мъдра от човека и е създала продукти, които са по-съвършени, отколкото си мислим. Холестеролът в яйцето е базиран на наличието в него на природните съединения (фосфатиди), които предотвратяват появата на атеросклеротични плаки. В този смисъл най-полезно е вареното яйце.

Потреблението на яйца подобрява работата на мозъка

Искате ли да подобрите паметта си,да повишите своята съобразителност и бързина на реакции, възстановявайки работата на мозъка и хормоналния фон след стрес? За това помага холинът, който присъства в достатъчни количества в яйцата. Неговата полза е особено ценена от студентите и научните работници.

Яйцата защитават от остеопороза

Употребата на едно яйце на ден гарантира здрави кости, тъй като този продукт съдържа лесноусвоим калций, който не е само в черупката. За жените над 40 проблемът остеопороза е особено болезнен, затова трябва да се предпазят възможно най-рано. Между другото, тънката, крехка черупка на яйцето говори за намалената стойност на яйцето. Не цветът на черупката, както мнозина смятат, а именно нейната дебелина е по-важна.

Яйцата обезпечават набора от жизнено важни витамини

Едно яйце съдържа в себе си целия комплекс от полезни за организма вещества. В него присъстват витамин А (5% от дневната норма), виматин D (10 % от дневната норма). И още фосфор, желязо, цинк, йод, ретинол, рибофлавин – всички тези микроелементи могат да се открият в яйцата. Склад на витамини! Ежедневната употреба на яйца предпазва очните мускули от възрастова дегенерация, спасява от “кокоша слепота” в тъмното и подобрява имунитета.

Протеинът на яйцето е един от най-лесно усвоимият

Яйцата са част о тменюто както на спортисти и бодибилдъри, така и на болни хора с отслабен имунитет. причината е дна: белтъкът на яйцето се усвоява от организма на 98%, а белтъкът, както е известно е отличен строителен материал за нови клетки. Важно е да се ядат яйца за растеж на мускулната маса и поддържането й на определено ниво, да се осигуряват на организма необходимите вещества без напрежение при храносмилането на продукта.

Хранете се правилно!

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account