facebook

Правилата на студентския етикет

студенти общежитие

1. Ако си се събудил сам, разбуди и съквартирантите си. Свежият поток от нецензурни реплики ще ти помогне да се разсъниш и да те зареди с нужната доза бодрост.

2. Преди да събудиш съквартирантите си, е нужно първи да: вземеш душ и тоалетна, да унищожиш на закуска обществения запас от сандвичи. В резултат ще получиш допълнителен заряд бодрост.

3. Излизайки от общежитието, не събуждай охраната – пожали дядката. Стигат му проблемите, които му причини, връщайки се в 4 сутринта от дискотеката.

4. В университетските коридори поздравявай всички, които са на повече от трийсет. Ами ако някой от тях е твоят преподавател? Не си длъжен да ги помниш всичките!

5. Влизайки на лекция с голямо закъснение, не разсейвай преподавателя с почукване на вратата и глупавия въпрос “Може ли да вляза?” Ако не може, ще те изгони тъй или иначе, ако може – ще се направи, че не те е видял.

6. Ако те пуснат на лекцията, не разговаряй и не шуми. Легни на катедрата и спи спокойно. Ще разговаряш и шумиш на следващата лекция, когато си се наспал.

7. Отнасяй се много сериозно с конспектите. Обикновено конспектите са в най-старателните момичета.

8. На занятията задавай колкото се може повече въпроси с повод и без. Има шанс преподавателят да те запомни и когато се явяваш на изпита, той ще е убеден, че ти си от тази специалност, от този поток, и от този факултет, независимо от отговорите ти.

9.  След занятията съвестта ще те води в библиотеката, а душата ще иска на бар. Последвай волята на душата: онова, което дават в бара, се усвоява далеч по-лесно, отколкото в библиотеката.

10. След бара тръгни на гости на познати: ами ако някой те нахрани? Ако те нахранят, дълго и усърдно благодари за угощението. Това повишава шансовете за повторен успех.

11. Съвестта предлага да поучиш. Кажи ú, че още не е краят на семестъра и отиди да играеш футбол.

12. Отново тръгни по познати, с надеждата да вечеряш на аванта. Колкото повече познати толкова по-ефективна е борбата с глада. Точно така най-хитрите балони се сдобиват с най-дългите връзки. Именно от тях израстват бъдещите депутати и президенти.

13. След вечеря малко подремни и хайде на дискотека.

14.  Връщайки се пиян на сутринта от дискотеката, не бъди груб с охранителя. Просто счупи стъклото, опикай антрето и вдигни на крак цялото общежитие. В най-добрия случай това ще ти помогне да излетиш от университета, без значение връзките на родителите ти. В най-лошия (ако връзките на родителите ти надделеят над здравия разу на администрацията, ще повишиш авторитета сред другарите си.

15. Лягайки да спиш, събуди съквартирантите си. Не ги лишавай от възможността да се порадват, че си се върнал жив и здрав.

16. На следващия ден започни от точка №1.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account