facebook

Приключения за екстремни

В света има и по-опасни места от “Люлин” след полунощ. Специално за любителите на адреналина сега ще разкрием част от тях: 

Близка среща с акула

хора и акули

Това развлечение е особено популярно в Южна Африка и Австралия, но ние го препоръчваме само на хора, които са си платили здравните осигуровки. Смелчаците могат да познаят отблизо страха, срещайки се очи в очи с акула, но за да не стават сакатлъци, са изолирани в специални клетки.

 

Скално катерене в Йосемити

Йосемити

Мнозина смели алпинисти са се опитали да покорят Ел Капитан – един от най-големите върхове в Северна Америка. Там надморската височина е 2307 м.

 

Бънджи скокове в Нова Зеландия

бънджки скокове

Феновете на бънджи скоковете и неглиже крещенето в бездна задължително трябва да посетят Куинстаун, Нова Зеландия. Там тази забава се практикува от мало и голямо.

 

Сендбординг в Перу

сендбординг

Почти същото като сноуборда, само че тук се пързаляш не върху снежец, а пясък. Някои го предпочитат горещо.

 

Надбягване с бикове в Памплона

надбягване с бикове в Памплона

Истинският мъж трябва да умее да сглабя “Калашник” за 15 секунди и поне веднъж в живота да се е надбягвал с бикове в Памплона. Всъщност, надбягване не е точната дума – ти бягаш, а разяреният бик те гони, за да ти направи нещо подобно на това, което Кирячето направи на Балъков през 94-а, само че не с пръст, с остри рога.

 

Атракциона Kingda-Ka в Ню Джърси

Атракциона Kingda-Ka в Ню Джърси

Влакчетата в американските увеселителни паркове са меко казано смущаващи. Най-малкото защото развиват скорост от 0 до 205 km/h за 3.5 секунди. И ето как изведнъж БДЖ започва да ти се струва съвсем надежден транспорт.

 

Спускане по въже в Коста Рика

спускане по въже

В Коста Рика не е задължително да обикаляш пеш всички забележителности – ако ти стиска може да се спуснеш и по въже, организирайки си едно бързо и запомнящо се пътуване.

 

Полет с Миг-25 в Москва

миг 25

За тези, които не са разлиствали скоро прашясали съветски книги обясняваме, че МИГ-25 е едноместен съветски изтребител. Добрата новина е, че може да поджиткаш с такъв, макар и трето поколение, в Москва. А това, че е едноместен е предимство – удоволствието ще бъде само за теб.

 

Рафтинг по река Замбези

рафтинг

Лесно е да се пуснеш на рафтинг по Искър, ама що не пробваш в река Замбези? Бурните течения и бързите потоци със сигурност ще ти донесат незабравими спомени и, евентуално, много фейсбук лайкове. И това не е всичко – в река Замбези ще си обграден с интересна компания, защото там има хипопотами и крокодили. Какво му трябва повече на човек?

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account