facebook

Причудливите хрумки на автодизайнерите

Водни, конни и триколни превозни средства – творческите находки на автодизайнерите просто не знаят предел…

“Амфикар”, модел 770, 1961 г.

кола амфибия

Стихията на този автомобил не е гладкият асфалт, а водната повърхност. Първото производство на автомобили, плаващи във вода, започва през 1961 г. в Германия. Автомобилът-амфибия развива във вода скорост от 11 километра в час. През 1965 г. били пуснати около 4 хиляди модела “Амфикар”-и, но те не се радвали на особена популярност заради високата си цена. До наши дни са оцелели само няколко колекционерски модела.

Конен автомобил

странни автомобили

В тон с  бързото развитие на автомобилната индустрия автодизайнерите се опитали да се погрижат не само за нуждите на шофорите, но да обърнат внимание и на чувствата на конете. Конните впрягове все още били по улиците, когато влезли в движение и първите автомобили. Затова, за да се страхуват животните по-малко от своите “железни братя”, автомобилните компании поставили в предната част на колите фалшиви конски глави. 

Въртяща се седалка в Буик Фламинго”, 1961 г.

Буик Фламинго

Ако прекалено ви мързи да обърнете главата си, за да поговорите с пътниците на задните седалки, то този “инженерски трик” е специално за вас. Буик “Фламинго” от 1961 г. всъщност е преустроен Буик “Електра-225”, украсен в розов цвят и оборудван с въртяща се на 180 градуса предна седалка.

Светещи гуми от “Гудиар”, 1961 г.

светещи гуми

Светещите гуми били направени от синтетичен каучук и ярко осветени стъклени лампички, монтирани вътре в джантата. Въпреки това, американската компания навреме осъзнала, че стъкло, гуми и път не е особено добра комбинация.

Триколесният Релиант-Робин

Релиант-Робин

Този триколесен миниавтомобил автомобил бил прозвеждан цели 27 години в Северна Великобритания. Но той имал един голям недостатък: тъй като имал 3 колела, лесно можел да се обърне на завои.

Минибар в Кадилак Елдорадо Бруем, 1957 г.

кадилак елдорадо

В жабката на тази кола имало минибар, дамска козметична чантичка, табакера и дори флакон парфюм. Очевидно, в онези дни не смятали пиенето по време на шофиране за голям проблем.

Звезден покрив в Ролс Ройс Фантом

Ролс ройс Фантом

Не е учудващо, че собствениците на Ролс Ройс обичат да пътуват със стил и блясък, защото покривът на купето на този Фантом е украсен с 1600 фиброоптични лампички.

Чанта за кучета

превозване на куче

За голяма радост на всички кучета тази екстра така и не влязла в употреба. Изобретението е описано за първи път през юни 1935 г. в списание “Популярна механика”. Но изобретателите се водели от благородни цели: чантата позволявала да превозвате домашния си любимец в безопасност и комфорт на чист въздух, като същевременно поддържате салона чист.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account