facebook

Продуктите на есента, които съхраняват здравето и красотата

нар

На улицата става все по-студено и нашият организъм започва, постепенно да се приспособява към не толкова далечната зима. За съжаление, за много хора тази новина също така означава значително повишаване на теглото: тялото не е много придирчиво към продуктите, чрез които трябва да създаде необходимия, според него, запас от мазнини. За да избегнете разочарованията, които неизбежно очакват мнозина от нас пред огледалото, има два начина: редовни тренировки и правилно хранене. Пред вас са 7 супер продукта на есента, които позволяват да съхраните не само красивата външност, но и здравето си:

Ябълките

Ябълките сдържат много фибри и могат да поддържат сърцето здраво. Пробвайте да изядете една ябълка преди тренировка и сами ще видите как ще увеличите своята издръжливост. Причината за това е кверцетинът – съдържащ се в ябълките флавоноид, който увеличава постъплението на кислород в белите дробове.

Карфиолът

По уверенията на експертите, карфиолът е един от най-полезните продукти в света. Той също повишава издръжливостта на сърцето и подобрява работата на черния дроб. Проведено от университет в Хавай изследване показало, че три порции карфиол седмично помагат на вашия черен дроб да изгаря мазнините далеч по-ефективно.

Тиквата

Като цяло, не сме свикнали да готвим често ястия от тиква. А през есента този дар на природата може да бъде отлична подкрепа за целия организъм. Постоянната употреба на тиква помага за по-дълго да се запази чувството за ситост. Тиквата също така съдържа и голямо количество калий, който нормализира кръвното и подобрява мисловните процеси.

Брюквата (жълта ряпа)

Брюквата е зеленчук, който е нещо средно между ряпа и зеле, появил се на нашата трапеза дори по-рано от тиквата. Брюквата се отличава с много ниска калоричност и високо съдържание на фибри. Освен това е богат източник на необходимите за човека витамини (С, А, В1, В6, В2, Р) и може да бъде отличен заместител на вредните картофи.

Гъбите

Хубаво е човек да си приготвя гъби поне веднъж в седмицата: ниската калоричност и питателността правят тези зеленчуци изключително полезни. Високото съдържание на селен пък подобряват работата на имунната система, а витамин D помага да се предотврати появата на рак.

Сокът от нар

Напълно ясно е, че антиоксидантите са много полезни за нашето здраве. Сокът от нар е едва ли не най-добрият продукт, повишаващ издръжливостта и подобряващ работата на нервната система. Учените от Спортния университет в Тексас провели експеримент, в който една група атлети получила сок от нар след тренировка, а втората се задоволила с вода. Един месец бил достатъчен, за да се намали умората сред участниците от първата група.

Червената боровинка

Тези червени, тръпчиви на вкус плодове са с високо съдържание на проантоцианидин, който намалява количеството вредни бактерии в организма. Освен това те гарантират и здравето на устната кухина, предотвратявайки заболяванията на венците.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account