facebook

Продукти, благодарение на които ще отслабнете

Проблемът с излишното тегло винаги е актуален. Но изтощителните диети и тежките упражнения не решават целия пъзел – важно е да знаете и какво да ядете. Защото истината е, че има продукти, които могат да ни бъдат пръви приятели в борбата с мазнините.

Джинджифил

джинджифил

Джинджифилът подобрява притока на кръв към стомаха, като по този начин увеличава неговата секреция. В резултат се ускорява обмяната на веществата. Етеричните масла от джинджифил не само ускоряват метаболизма, но и подобряват състоянието на кожата. Пробвайте зелен чай с джинджифил и лимон – това е отличен начин да помогнете на организма си да се справи с излишните калории.

Канела

канела

За съвременния човек не е никак лесно да поддържа стабилно нивото си на кръвна захар – изкушенията са навсякъде. Канелата може да бъде магическата пръчица, която да промени процеса в обратна страна: да понижи нивото на захарта и да предотврати натрупването на мазнини. Може да я добавите където ви е удобно, от чая и кафето до киселото мляко.

Грейпфрут

грейпфрут

Да чистите грейпфрута е голяма грешка. Именно неговите вътрешни мембрани (невкусни и горчиви) съдържат странното вещество нарингин, което отговаря за изгарянето на мазнините  и подобрява храносмилането и черния дроб. Покрай всичките си плюсове, грейпфрутът пречиства и жлъчката. Препоръчваме ви да добавите половин грейпфрут за закуска всеки ден: така ще видите резултати след месец.

Зелен чай

бране на чай

Опитайте за няколко седмици да се откажете от кафето и черния чай, като ги замените със зелен чай. Учените твърдят, че той има анти-канцерогенни свойства, но, честно казано, този факт до днес не е проверен. Но пък способността на зеления чай да бъде мощна горелка срещу мазнини е проверена отдавна: тази напитка се бори с висцералните мазнини и един от нашите редактори успя да свали няколко килограма, благодарение на зеления чай. Наистина, той ходеше и на фитнес, така че ви съветваме да се отправите и към залата.

Фасул

фасул

Бобените зърна съдържат много протеин, а за да се усвои протеинът от тялото, организмът трябва да изразходва собствена енергия, която той зорко пази в мастните резерви – в случай на извънредна ситуация. Така че фасулът е отлична гарнитура към всяко ястие.

Папая

папая

Папая ензимите влияят благотворно върху разграждането на въглехидратите и белтъчините, а и пречистват червата. Не забравяйте, че за най-добър ефект, няколко резена папая трябва да се консумират непосредствено преди храненето или веднага след него: полезните ензими ще изгубят силата си след няколко часа в организма.

Червено вино

червено вино

Най-приятното го оставихме за накрая. Една от съставките на червено вино – ресвератрол,стимулира производството на протеин. Това, от своя страна, блокира рецепторите на мастните клетки и не им позволява да се съберат в една голяма, мека купчина. Не трябва да минавате на диета от червено вино (въпреки че много ви се иска), а само по половин чашка на ден – както предписва лекарят.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account