facebook

Проклятието на островите Гайола

островите Гайола

Гайола се наричат два малки скалисти острова на нос Пасилипо в Неаполитанския залив край бреговете на Италия. На единия остров има построена малка вила, а другият е необитаем. Островите са свързани с необичаен каменен мост.

Макар Гайола да изглеждат много живописни и спокойни, те са свързани с доста мрачна история, а местните жители са убедени, че над островите тегне проклятие.

В началото на XX в. стопанин на островната вила е бил някой си Ханс Браун, който един ден бил открит убит и увит в килим. Скоро след това съпругата му се удавила в морето.

Гайола

Впоследствие вилата е придобита от фармацевта Морис Сандоз, който по-късно се самоубива в Швейцария. Следващите собственици на островите пък се разоряват веднага след покупката. Останалите по веригата също не правят изключение:  за известно време Гайола принадлежат на собственика на “Фиат” Джани Аниели, но след самоубийството на сина му и смъртта от рак на любимия му племенник, той продава острова. Оттогава, вилата е изоставена.

интересен мост

Въпреки злокобната си слава, даже точно заради нея, островът привлича многобройни туристи, които се възхищават на удивителния мост, свързващ двете скали. Както виждате, неговата тънка каменна арка буквално виси във въздуха и по нея могат да минат само големи търсачи на адреналин.

 

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account