facebook

Простата истина – цигарите се тестват върху животни

тестване на цигари върху животни

Преди пускането на пазара на нова марка цигари, производителят е длъжен да гарантира, че те не са толкова вредни, че да убиват бързо. Затова тестването на цигари се извършва върху тези, които нямат законови права и няма да предявят иск – животните. Токсичните вещшества се втриват насилствено върху кожата и очите на кучета, котки, маймуни, зайци и гризачи, като животинките дори са принудени да вдишват дима чрез тръба, поставена в гърлото им. Обикновено това води до мъчителна смърт.

А ето и как цигарите се тестват върху животни:

– Пробиват се дупки в гърлата на малки кученца, през които чрез тръба се вкарва концентриран цигарен дим.

– Вкарват се жици и електроди с електрически импулси в пенисите на кучетата, за да се измери ефекта на тютюнопушенето върху сексуалната потентност.

– Слагат се специални маски на лицата на плъхове, морски свинчета, зайци, котки, кучета, маймуни и периодично през отвора на маската се вкарва концентриран цигарен дим или се залепят цигари на устите на животните.

– Кучетата са изолирани в специални затворени помещения, където чрез вентилатори са излагани на силна концентрация на цигарен дим във въздуха, за да се измерят ефектите на пасивното пушене.

– Маймуни са вкарвани в скафандри, напълняни с цигарен дим.

– Бременни маймуни се излагат на концентриран цигарен дим, за да се изследват ефектите на тютюнопушенето върху плода.

– Често след извършване на споменатите тестове, животните биват убивани и се прави дисекция на белите им дробове, за да се установят симптоми на рак на белия дроб.

– Тестовете върху животни са абсолютно ненадеждни и развиването на рак на белия дроб или други заболявания се развива и протича по много по-различен начин, отколкото при плъхове, зайци, кучета или дори маймуни.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account