facebook

Просто изхвърлете тези 20 неща

въздушни балони

Снимка: pixabay.com

Представете си, че летите на въздушен балон. В коша си само вие и багажът ви. Нещо се обърква и започвате бързо да губите височина. Ще претърпите крушение след по-малко от десет минути, ако не измислите какво да правите.

Единственото решение в тази ситуация е да изхвърлите вашите вещи, поне половината. Или нещата, или вие. Поглеждате ги за миг и се поколебавате за няколко секунди. В крайна сметка се решавате и започвате да изхвърляте всичко, което сте държали цял живот. Балонът става по-лек, преставате да губите височина. Хвърляте още, балонът се устремява към височините. Вие сте свободни!

Това се случва с всички нас секи ден при не по-малко драматични обстоятелства. Придържаме се къкм неща и мисли, които сме натрупвали дълги години и просто не забелязваме как те ни натоварват и ни пречат да продължим напред.

Ще изброим нещата, които трябва да пуснем, за да се устремим нагоре:

1. Привързаността

Според будистката философия, привързаността е една от причините за страдание. Имаме навика да се привързваме към всичко, което се е случило в живота ни, в това число и към тези, които ни държат на едно място: към ненужни вещи, скучни места, безсмислени действия, лоши хора. Задайте си въпроса: привързани ли сте към някое от тези? 

2. Вина

Вината няма никакви функции. Какво ще се промени заради това, че чувствате вина? Нищо. Тя просто ще ви държи в състояние на жал и самообвинения.

3. Негативното мислене

Песимистичното настроение и отрицателните мисли направляват всички наши действия на тази вълна. Това е много опасен път. Знайте, че мислите влияят на света около нас. Достатъчно е само да си го помислите.

4. Самокритиката

Често това е най-болното място. Първоначално се критикуваме от добри намерения, за да се промени и да стане по-добре, но след това минаваме всякакви граници и критиката се обръща срещу нас, правейки ни единствено лоши. Пуснете я и бъдете добри и мили към себе си.

5. Предубежденията

Предубежденията ни тормозят. Те ограничават нашите възможности и възпрепятсват изпълнението на желанията ни. Трябва да се избавим от тях.

6. Наложените задължения

Продължавате без видима причина да правите нещо, само защото се чувствате длъжни да го правите? Трябва честно да се замислите дали ви е нужно. На никого не сте длъжни.

7. Потребността от одобрение

Често се чудим ще бъдат ли нашите действия одобрени от публиката? Това не ни позволява да разкрием напълно желанията си. Не слушайте другите, слушайте себе си.

8. Поставянето на ограничения

Повечето граници си ги поставяме сами. Но в живота няма граници. Те са само в нашата глава. Излезе от рамките.

9.  Недоволството

Позволете да обясним: всяко, абсолютно всяко недоволство влияе негативно на нашето здраве. Науката отдавна е доказала, че гневът е емоция, свързана със сърдечни заболявания.

10. Навикът да се отлага всичко за утре

В подсъзнанието на всеки от нас живее малък саботьор, който се опитва да ни попречи да изпълним важните задачи. Когато искате да отложите нещо за утре или просто ви мързи да го направите сега, си спомнете за неговото съществуване и това ще ви помогне да се съсредоточите върху делата си.

11. Тревожните мисли

Те се раждат от страха и неувереността от бъдещето. Мисълта, че може да се случи нещо лошо е пресилена идея, която сами сме създали. Запитайте се: “Има ли реални доказателства за това?” Ако няма, то и тревогата ви е напразна.

12. Бившите

Любовният крах не се преживява лесно и депресията след него продължава доста дълго. Сърцето ви е заключено, мозъкът ви мисли за едно и също. Но всъщност страдате не от загубата, а от мисълта за загубата.

13. Лошите спомени

Лошите спомени wи карат отново и отново да преживявате меланхолични и неприятни истории, които са ви се случили. Дръжте ги там, където им е мястото – в миналото.

14. Безпозлените вещи

Често се запасяваме с безполезни вещи, които стоят в гардероба или шкафа. Избавете се от тях, направете атмосферата в офиса или дома си по-свободна и хармонична.

15. Лошата компания

Ако в обкръжението ви има неискрени, завистливи или манипулиращи ви хора – стойте по-далеч от тях.

16. Вашата роля

Честа грешка: възприемаме себе си така, както сме свикнали да ни възприемат останалите. Това ограничава действията ни в настоящето и в плановете за бъдещето, тъй като живеем по определен образец. Може да сте били един човек в миналото и съвършено различен сега.

17. Идентифицирането с професията

Това е едно от последствията от съвременния делови живот: веднага след като си изберем професия, ѝ се отдаваме напълно. Но трябва да си спомним, че това е просто една роля.

18. Приетите модели на поведение

Съществуват популярни действия или модели на поведение, които ни налагат в обществото. И ние ги следваме, без да виждаме, че всъщност не ни интересуват: започвайки от гледане на популярни риалита и завършвайки с модата на анорексията. Не следвайте тълпата, бъдете уникални.

19. Възприемането на всичко, близо до сърцето

Много често сме чувствителни към събитията в живота на другите хора. Вълнуваме се и страдаме, сякаш сме го преживели лично. Гледайте на нещата от по-далечен ракурс, така и животът ще бъде по-лесен и гледната точка по-обективна, а състоянието по-уравновесено, съсредоточени върху вашите приоритети.

20. Времето

Времето е една от причините за емоционалното напрежение. Поробени сме от понятието време дори и в миг на отдих. Тази мисъл пленява нашата свобода и нашето пространство. Трябва да си спомним, че всъщност няма време, а само понятие за време.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account