facebook

Психологически трикове, с които лесно ще постигнеш твоето

 

психология

Изображение: pixabay.com/mikegi

С помощта на тези прости техники ще видите колко предсказуеми са хората, дори когато се представят зацентър на Вселената” или много важен бос. Пред психологията всички сме равни!

Камък, ножица, хартия

За да спечелиш на “Камък, ножица, хартия”, преди това задай въпрос на опонента си. Преди да попиташ започни да казваш: “Камък, ножица, хартия”. В по-голямата част от случаите играчите, без да се замислят, избират “ножица”!

Смехът

Когато група от хора се смее, всеки инстинктивно поглежда към този, който му е най-симпатичен (или към този с когото би искал да стане по-близък).

Повторението е майка на знанието

По време на разговор избери някоя дума от словесния речник на събеседника си и всеки път, когато той каже тази дума или близка до нея по смисъл, кимвай, усмихвай се или използвай някой утвърдителен жест. И тогава ще видиш: думата ще се повтаря отново и отново!

Загнездилата се песничка

В главата ти се е загнездила една и съща песен, която не можеш да забравиш? Тогава си помисли за нейния край. Според една от теориите, човешкото съзнание има свойството да зацикля на незавършени неща. Мисълта за края на песента ще ти позволи да я премахнеш от главата си.

Родителският авторитет

Ако искаш хората да те възприемат сериозно, че дадена мисъл ти я е казал твоят баща. Хората до голяма степен са склонии да вярват на родителските завети.

Скритата манипулация

Ако искаш твой приятел да ти носи нещата (дано не горим в ада за тези съвети), връчи му чантата си по време на оживен разговор. Повечето хора взимат чантата без да се замислят.

Силата на кимването

Ако искаш нещо от някого, постарай се човекът да се съгласи с теб с помощта на кимването с глава. Това действие кара хората подсъзнателно да се съгласяват с теб.

Илюзията на избора

Ако искаш детето да си изяде броколите, попитай го колко броколи точно иска да изяде: 2 или 5. По този начин не го лишаваш от правото на избор, макар изборът на пръв поглед вече да е направен. Тази уловка може да пренесеш и в други сфери от живота.

Как да избегнеш неприятност

Ако мислиш, че на събранието някой колега ще говори неприятни неща за теб, седни в близост точно до него. Никой няма да окаля някой, който е наблизо.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account