facebook

Психология на любовта

секси двойка

Психолозите твърдят, че могат да познаят доколко мъжът е увлечен по жената по това колко дълго я гледа в очите. Ако това време е повече от 8 секунди, тогава с увереност може да се каже, че те му я харесала.

В експеримента участвали 115 студента. Техните срещи били записвани на скрита видеокамера. След това доброволците трябвало да отговорят на въпроса намират ли своята събеседница за приятна.

Изяснило се, че ако мъжът настойчиво гледа жената в очите повече от 8 секунди (точното е 8,2 секунди), тогава със сигурност може да се каже, че му е допаднала. За непривлекателните от тяхната гледна точка девойки момчетата изхабявали общо 4,5 секунди.

Според резултатите от експеримента, проведен от британските изследователи, се изяснило, че за взимане на решение относно привлекателността на мъжа, на жените им трябват около 45 секунди. А чувството за влюбеност, по правило, възниква едва след шестата среща.

Особено привлекателни за жените се явяват очите на мъж, като вглеждайки се в тях, те определят за себе си нивото на неговия интелект. Освен това жените обръщат внимание на степента на външна чистоплътност, а също и на наличието, или отсъствието на брачна халка.

По-малко представителките на нежния пол се интересуват от ръцете, походката, жестовете и умението на мъжа да се държи в обществото.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account