facebook

Първият ден Бог създал кравата…

крави-пасат

Една интересна притча за това как преминава животът ни:

В първия ден Бог създал кравата и й казал: “Ще прекараш всичките си дни на полет, ще даваш мляко, ще кърмиш своите теленца и семейството на фермера. За това ти дарявам живот дълъг 60 години”.

“Защо ми е такъв адски живот за 60 години!” – възмутила се кравата. “Стигат ми и двайсет, а останалите четиридесет остави ги махни!” И Бог се съгласил.

На втория ден Бог създал кучето и му казал: “Ти ще седиш през цялото време на вратата на дома си и ще наблюдаваш всички, които минават покрай него. Дарявам ти такъв живот, който ще е дълъг 20 години”.

“А-а-а, много са за джакване” – разстроило се кучето. “Стигат ми и десет години, а останалите ги махни”. Бог отново се съгласил.

А на третия ден Бог създал човека и му казал: “Яж, спи, забавлявай се и се наслаждавай на живота, но ти давам срок за това от 20 години.”

Човекът се възмутил: “Какво?! Само 20 години!! Знаеш ли, Боже, ще взема своите 20 години, след това ще взема и онези 40 години, които кравата ти върна и другите 10 години, които ти даде кучето. Седемдесет години ми стигат напълно, съгласен ли си?”

“Нека бъде твоето…” – въздъхнал Бог.

И така се случило, че през първите 20 години от живота си спим, ядем и се забавляваме, следващите 40 години работим усилено, за да изхранваме семейството си, а в последните 10 – стоим на верандата и наблюдаваме всеки, който минава…

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account