facebook

Пътуването във времето е реалност

завръщане в бъдещето

Историята на човечеството показва, че през всички етапи на неговото съществуване се случват огромен брой необясними явления, събития и открития. Тези обстоятелства са довели не само до различни теории, предположения и научни доказателства, но и до легенди.

Лавинообразното разширяване на информационното поле и многото археологически находки насърчават опровергаването на много теории, твърдения и доказателства.

Например , една от тайните на египетските пирамиди се състои във въпроса за тяхното построяване: дали са изградени с много труд от роби или са създадени от извънземни от космоса. А може би пък са построени от висша цивилизация от древния свят .

Теорията на Дарвин за еволюцията също издиша: ако прародителят на човека е маймуната, защо никоя маймуна не е повторила “подвига” на своите предшественици.

Друг интересен въпрос е защо в легендите на много народи са запазени доказателства за появата на непознати хуманоидни същества , които са осъществили контакт с тях. Най-лесното обяснение е, че тези по-висши същества са дошли от космоса. Но все още никой не е успял да нито да потвърди, нито да отрече възможността за тяхната поява, както от космоса, така и от бъдещето, или дори, макар и да звучи парадоксално, да са от друго измерение.

За много интересни събития и факти, дори и с помощта на съвременната наука, не е възможно да бъде дадено окончателно обяснение. Нека разгледаме някои от тях:

През 1976 г., военният пилот В. Орлов, изпълнявайки един от полетите си за обучение, с голям ужас станал свидетел на битка, която по нищо не приличала на битка, случваща се през 70-те години на ХХ век. След последвалото описание на пилота, историците предполагат, че е видял събития, които са се случили през 19-ти век в Америка по време на конфликта между Севера и Юга.

20 години по-късно , друг пилот, извършващ полет, твърди, че наблюдавал построяването на пирамидите на територията на Древен Египет.

Състояние на пътуване през времето изпитал и американски пилот, когато под крилото на самолета си видял събития, характерни за  Средновековието в Европа: на огромни клади горели телата на загинали от чума хора .

Анализирайки тези ситуации, датски физик отбелязал, че общото в тези случаи е , че виденията са продължили не повече от 20 секунди и че всички събития са били в миналото. Следователно, пилотите никога не са видели бъдещето.

Едно възможно обяснение за тези видения е свързано с хипноза или краткосрочно психично разстройство, което се дължи на кислороден глад, настъпил на голямата надморска височина . Но съществува и теория за изкривяване на пространството (свойство, което още не е достатъчно проучено) и в съответствие с тази теория, образи от миналото наистина са могли да бъдат видяни от пилотите.

Друго явление без обяснение, е моментно придвижване на хора през времевото пространство, което не става по тяхна воля:

Например през 1952 г. във влак на път от Лондон до шотландски град се появява човек, облечен по модата от XVIII в. Той се представил като кочияш от Четнъм на име Пимп Дрейк. Когато пътниците поискали от кондуктора да успокои непознатия, той изчезнал така внезапно, както се и появил. Във вагона обаче останали шапка и камшик, принадлежали на странния пасажер. Специалистите установили, че на мястото, през което минавал влакът, наистина имало село ина име Четнъм. А в документите от онези времена се оказало, че има не само данни за човек на име Пимп Дрейк, но и историята за безпрецедентното му пътуване,  в което той внезапно попаднал за кратко време.

През 1952 г. автомобил блъснал човек, който внезапно се появил на оживена улица в Ню Йорк. Непознатият се появил облечен с дрехи от миналия век и имал паспорт, издаден преди 100 години. Детективите, разследващи странния случай, намерили в архивите отпреди 70 години не само информация за точзи човек, но и негова снимка от април 1884 г.

Съществуват и много случаи на появявания на пришълци от бъдещето:

В Ню Йорк преди няколко години е бил арестуван Андрю Карлсин, обвинен в борсови измами. Полицията надушила, че мъжът инвестира малка сума и за кратък период от време получава огромна печалба . На разпита “късметлията”, заявил, че идва от 2256 г. Успехите на борсата се дължали на факта, че знаел подробности за всички банкови операции в настоящето време. Отказвайки да покаже машина на времето, съобщил някои важни събития, които щели да се случат в бъдещето . След като бил освободен, той изчезнал завинаги.

Друг пътешественик във времето – Джон Титор заявил, че е дошъл от 2034 г. За да потвърди думите си, той заявил, че през 2034 ще бъдат приети закони, позволяващи на човек да се движи в пространството и времето . Той разказал за посещението си в 1975 г., където се интересувал от първия персонален компютър. Пътникът посетил и 2000 г., за да видите своите родители и да си поговори с тях. По уверения на Титор през 2036 интернет ще измести телевизията, а пътуването в космоса ще бъде обикновено събитие.

Но пътешественици във времето често оставят следи и в миналото.

По време на археологически разкопки специалисти намират предмети , които не могат по никакъв начин да се отнасят до този период от време, който те изследват.

Така например, през 80-те години по време на сондиране открили метална монета, чиято възраст била 400 000 години. Като се има предвид, че хората са се появили много по-късно на планетата, засега единственото обяснение за това може да бъде само това, че предметът е “изпаднал” от непознат от бъдещето.

Но кой може да “загуби” прекрасна керамична фигура на жена, която е била създадена от преди два милиона години е доста трудно да се обясни.

Археолозите имат в арсенала си и доста по-изненадващи находки: метална ваза с растителни орнаменти (възраст 600000000 години), предмет, наподобяващ свещ за горене (възраст 500000000 години), отпечатък от протектор за обувки (на възраст 400 милиона години) и т.н.

Но всичко това е нищо в сравнение с възможността пътешествениците във времето да донасят в миналото военни технологии , оръжия, заболявания , които водят не само до загуба на живот , но също така могат да променят бъдещето на самата планета .

Изисква сериозно внимание и възможността да съществуват по-висши космически цивилизации, които не бързат да влязат в открит контакт със земляните. Затова има много обяснения. Ето някои от тях :
– Инопланетяните са безразлични към съществуването на човечеството на планетата Земя ;
– Развитието на живота на Земята е експеримент , който те наблюдават отстрани ;
– Гледайки живота на човечеството, те се опитват да го спасят от грешките, които са довели до гибелта на култури, съществували преди това в света ;
– Пришълците не се интересуват от въвеждане на земляни в космоса , защото, като се вземат предвид човешките деградиращи маси, те представляват заплаха за други космически раси.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account