facebook

Салвадор Дали хитрувал, за да не си плаща в ресторантите

Салвадор Дали

Знаменитият и ексцентричен художник Салвадор Дали обичал да подчертава собствената си значимост и стойността на своите произведения. Например, той можел да подлъже клиента, казвайки му, че е използвал отрова от оса за разреждане на боята, с която е рисувал картината. Да, да, точно затова картината струва $1 000 000.

Още по-хитро той подхождал със собствениците на ресторанти. Събирал голяма група приятели и познати, след което Дали цяла вечер прекарвал в заведението, угощавайки всички с любими ястия и напитки от менюто.

Когато идвало време да се плати сметката, художникът с щедра ръка подписвал чек за огромна сума, а след това… обръщал чека и написвал няколко топли думи в благодарност към собственика на заведението. Сметката била проста: възползвайки се от славата си на жив гений, Дали бил убеден, че собственикът на заведението за нищо на света не би посмял да осребри чек с оригиналния подпис на самия Дали!

Обикновено така и ставало: ресторантьорите смятали, че с времето ще могат да спечелят повече пари от този чек, отколкото е сметката, а така художникът си спестявал куп пари.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account