facebook

Свежата преса на Уганда

 

Уганда флагЖивея в Руанда – държава, която граничи с Уганда. Става дума точно за медиите на нашите угандийски съседи. Успях няколко пъти да прегледам някакво местно издание и ми направи впечатление – стила на излагане на информацията и подбора на материалите напомнят на някои наши “клозетни” издания. Само на една и съща страница прочетох за следните важни събития:

– Любителите на бягането и груповото отслабване в Кампала използват джогинга за запознанства с лица от противоположния пол и изневеряват на своите съпрузи (следва подробно разследване в 3 страници с шпионски снимки и анонимни интервюта).

– Със скандал завърши концерта на угандийски рапър, тъй като гостите не му дали обещания шашлик.

– Във връзка със счупена помпа жителите на град на юг от Уганда са принудени да събирт вода от езерото Едуард. Шест човека са изядени от крокодили.

– Бедно семейство фермери заменило новороденото си дете за 2 торби банани и 20 долара

– изкуфял възрастен угандиец плашел съселяните си със змия, включително и местния полицай. Да усмирят злодея успели само служителите на реда, дошли от града.

Възхитен съм от работата на угандийските журналисти. Професионалният подход към работата и актуалността на избраните теми няма как да оставят читателя равнодушен. Жалко, че при нас в Руанда вестниците не пишат така.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account