facebook

Свободните електрони във фитнес залата

 

Валери Божинов селфи

Снимка: Инстаграм

Свободните електрони в природата са откъснати от ядрото елементарни частици, които блуждаят в пространството до момента, в който се закачат отново към ядрото на някой химичен елемент.

В тренировъчната зала това са елементи, които се мотаят безрезултатно между уредите и често пъти единственото нещо, което постигат, е да пречат на останалите трениращи.

Основна характерна черта на “свободните електрони” в залата е способността им да не усещат как съсипват тренировката на останалите.

В днешно време залата за тренировка се е превърнала вече в социален феномен. Те идват в залата не за да направят една добра тренировка, а да отбият час-два.

Ако “свободните електрони” искат да научат нещо от тренировката на някой доказан авторитет в залата, правилното поведение трябва да е в две насоки:

• или стоиш на разстояние и гледаш внимателно как се тренира, за да попиеш необходимата информация.

• или според новите изисквания на капиталистическото общество, отиваш и питаш дали не може да си платиш, за да ти се покаже как точно се тренира

“Свободните електрони” са няколко основни групи и почти никога не се срещат в чист вид, това с трениращи, които се правят на по-яки, отколкото са на практика.

“МАЧО МЕН” са “свободните електрони”, които показват силата си помежду си.

Друга основна група “свободни електрони” е “МАХЛЕНСКИЯТ ОРАТОР”. Това са хора, дошли в залата, за да се наприказват до насита.

Тях не ги интересува, че ти се концентрираш върху поредната серия и ти трябва тишина. Те започват да говорят на висок тон така, че и да искаш, и да не искаш, трябва да им слушаш всички глупости. Основно защитно средство към тази група “свободни електрони” е да си носиш слушалки и уокмен.

Една много неприятна група са вида “ПОР ВДОВЕЦ”. Техните представители излъчват страхотна миризма, често дължаща се на непрани тренировъчни екипи, които стоят с месеци в найлонови пликове заедно с маратонките им.

Когато някой от тази група се приближи до теб и те помоли да го пазиш, докато прави максимум на лежанката, е много трудно да скриеш насълзените си от миризмата очи. Тренировката ти със сигурност се проваля, а най-лошото е когато миризливецът те моли най-културно и учтиво да го пазиш и на следващата серия.

Следващата група са “САБОТЬОРИТЕ”. Това са “свободни електрони” на които им е скучно в залата и си търсят забавление. Обикновено са хора идващи да тренират с някой по-сериозен от тях и са принудени да го чакат, докато свърши тренировката си. Те обикновено приключват много преди него и започват да скучаят.

Най-доброто защитно средство срещу този вид вредители е да се правиш, че не си забелязал действията им и най-важното – да се правиш, че изобщо не ти тежи.

Една нова група “БУЛДОЗЕРИ”. Това са трениращи обикновено с по-големи тежести хора, които имат странната мания да хвърлят и пускат от високо уредите, с които вдигат.

Наблюдавайки тяхна тренировка, човек би си помислил, че този тип индивиди са заплатили такса не за ползване на залата, а за да счупят колкото се може повече неща в нея и в същото време да ги разхвърлят възможно най-далеч.

Само пречат на останалите да тренират при нормални условия. Това са най-вредните представители на “свободните електрони” за всеки собственик на зала.

Една немалка група са представителите на “БЪРЗО, ВКУСНО, ЛЕСНО”. Те са хора, които веднага след или непосредствено преди тренировка започват да вадят пликове с храна, хапчета и най-различни смеси и оформят една истинска трапеза.

Седнали върху някоя лежанка, тях изобщо не ги притеснява фактът, че ти може би не искаш да ти мирише на яйца, докато правиш трицепс на метър от тях. Започва се едно бъркане на протеини, разсипване на пода, говорене с пълна уста. Майко мила!

Ще завърша с най-яркия представител на “свободните електрони” – групата “КАЗАНОВА”. Това са хора, способни да се правят, че тренират в продължение на часове. Единственото нещо, което ги интересува обаче, е кога в залата ще влезе трениращата X. Бил съм свидетел на подобна 5-6 часова тренировка.

Този представител е много вреден за пространството в залата, тъй като заема място продължително време. Когато най-после идва дългоочакваната X, той се развихря и заема още повече място, като, освен че се прави, че тренира, влиза и в ролята на инструктор.

В този момент той може да се изяви като представител на всички други видове “свободни електрони” с цел да блесне по-добре. Единственото успокояващо в случая е, че него със сигурност няма да го видим в групата “пор вдовец”. Обикновено е напарфюмиран доста добре.

С тази статия не искам да обиждам никого. Но те са ми до болка познати. И съм забелязал следното. Ако искате тренировката ви да е качествена и полезна, трябва да се спазват някакви правила в залата.

А тези правила си ги изработваме ние самите – хората, които тренират там. Всеки трениращ трябва да се съобразява с останалите в залата. Без значение дали точно днес му се тренира, дали е нервен, или бърза да си ходи.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account