facebook

Силата на погледа може да бъде убийствена

силата на погледа

Един ден по време на работна среща началник доста рязко критикувал един от подчинените си. Работникът кротко мълчал, докато в един момент не “впил поглед” в човека, от когото получавал мъмрене. Тогава всички на събранието видели как само след минути шефът паднал и си ударил главата в ръба на бюрото. Бърза помощ дошла скоростно, но само за да констатират смъртта му. Патологът така и не успял да открие причината, поради която сърцето му спряло така внезапно и неочаквано. Разследването било поверено на следовател от полицията. Делото обаче било в застой.  Всички учени и експерти дали един и същ отговор: “Убийствен поглед…  науката така и не може да установи причината за този феномен”.

В историята има много примери за силата на погледа. Във вестник бил описан следният необясним случай: Стийв Маккелан, жител на Канада, веднъж отишъл на лов. Там обаче бил нападнат от мечка гризли. В този момент лежащият на земята човек, притиснат от разярения звяр, инстинктивно се опитал да предпази лицето и гърлото си, като замахнал с нож към мечката и впил поглед в нея. И тогава се случило нещо невероятно: дивото животно замръзнало на място. Въпреки че мъжът отлично знаел, че това само ще усили гнева на хищника, той продължавал да гледа мечката с пълно отчаяние в очите. Какво се случило след това? Мечката се строполила мъртва на земята. След обстоен преглед по тялото на звяра не била открита и следа от драскотина. Според експерти причината за смъртта станала биоенергичен импулс, произлизащ от човешките очи, който разрушил нервните клетки на мозъка на животното.

Както уверяват учените, в това явление няма нищо необичайно. От векове се смята, че погледът на човек, който е притиснат до ръба, е надарен с невероятна сила, която може да причини сериозни вреди на пряката заплаха. Ето защо станала традиция и да се закриват очите на човек, който трябва да бъде екзекутиран чрез смъртно наказание.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account