facebook

Символи и скрити послания в банкнотите по света

Вероятно мнозина знаят, че американският долар е пълен с всякаква символика – сатанисти и масони, според изследователите, са оставили върху долара многобройни следи. Но върху кои други банкноти са шифровани различни послания и символи?

Украинска гривна (стилистично изобразена свастика)

украинска гривна

Най-голямо количество изобразени свастики могат да се открият върху различни изображения в Азия – Япония, Китай, Индия, Монголия.

Например в Индия този сакрален символ се среща на всяка крачка – върху сгради, заводи, хотели и т.н. Практически същото може да се види и в Китай – свастиката е повсеместно разпространена в архитектурата, живописта, костюмите, килимите и т.н.

Банкнота от остров Ман

трискелион

На купюрите от остров Ман (а също и Сицилия) може да се види древния символ трискелион – три бягащи крака символизиращи Слънцето и свързаните с него раждане, живот, смърт. Някои наричат този символ трилъчева свастика. Той се е срещал при етруските, ацтеките, келтите и азиатците. Трискелионът е символ на мимолетното битие, неумолимия ход на времето.

Долар

долар символи

Банкнотата от един долар е истинска находка за любителите на тайните и световни заговори. Ако се постараете, може да откриете един милион знаци на масонското могъщество и машинациите на Дявола, от числото 13 до числото на звяра. Между другото, ширината на долара е 66, 6 мм?

Плаващото око в триъгълника (всевиждащото око), петоъгълник и пергел, пирамида на 13 нива и прочие и прочие, се считат за масонските символи върху тази банкнота.

Надписът над пирамидата ANNUIT COEPTIS се превежда като “Той благославя нашите нашите деяния”. Официално “Той” се тълкува като “Бог”, но всевиждащото око се интерпретира по-скоро като гностическото око на Луцифер.

Украинска гривна, номинал 500

банкноти символи

Прави впечатление банкнотата от 500 украински гривни, върху която също присъства всевиждащото око. Но и обратната страна е интересна. Тук е портретът на украинския философ Григорий Сковород и фонтан с различни струи, пълнещи съдове с различни гърла.

Отгоре виждаме недвусмислената реплика на самия Сковород: “Не всички равни са еднакво равни. Излива се от различни тръби, различни течения, в различното”.

Съществува мнение, че така пределно откровено е представен принципа на разпределение на финансовите ресурси на Украйна: неравно на всички равни. До едни достигат големите потоци, а до други – малки ручейчета, създаващи впечатление за равенство.

Канадските банкноти

канадска банкнота

Кралица Елизабет е изобразена върху канадските банкноти с номинал от $ 1 до $ 1000. Според мнозина в косата ú има изображение на дявола. Играта на светлината и сенките довела до това, че банкнотите спешни били преиздадени, но дявола зад ухото на кралицата оцелял още няколко години, докато не били иззети от обращение.

50 рупии от Сейшелските острови

рупия

Кралица Елизабет се оказа в центъра на още един скандал. През 1968 г. Британската общност на Сейшелските острови пуска банкнота с номинал 50 рупии, върху която е изобразена кралицата.

Но се случило нещо ужасно: палмите от дясно на кралицата образували думата “sex”. Друг интересен факт е, че на банкнотите от 10 рупии, които били издадени през същата 1968 г. също имат скрита дума – под перките на морските костенурки има дума “Копеле”.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account