facebook

Синът на Сталин Яков Джугашвили бил пленен от немците

Яков Джугашвили

Яков Джугашвили, големият син на Сталин, бил пленен от немците още през 1941 г. За живота на сина на вожда се носят многoбройни противоречиви слухове и легенди.  След получаване на пакет от Германия Сталин научил за залавянето на сина му. Тогава Василий, по-малкият брат нa съветския лидер, чул следното от баща си: “Какъв глупак, не може даже да се застреля!”

Говорело се, че Сталин обвинява Яков, че се е предал на врага като страхливец. Малко по-късно от германците постъпило предложение да разменят Яков за фелдмаршал Фридрих фон Паулус, който бил пленен край Сталинград.

Според слуховете Сталин отказал това предложение, заявявайки, че няма да размени цял фелдмаршал за обикновен войник. Неотдавна били разсекретени документи, според които Яков бил застрелян от охраната на лагера в който се намирал, след като отказал да се подчини на установения ред. По време на разходка Яков получил заповед да се върне в в сградата, но той отказал и получил куршум в главата. Когато Сталин научил за случилото се, той омекнал значително по отношение на сина си, тъй като намирал това за достойна смърт.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account