facebook

Скачащия Джак – първият супергерой

 

Скачащия Джак

Тази невероятна история започнала в далечната 1837 г. в Англия. Обществеността тук и там обсъждала някакъв странен човек: той имал учудващи способности, които не били присъщи за обикновените хора. А именно, той можел спокойно да скочи на височина от 5 метра от място.

Странникът приличал на демон с червени очи, заострени уши и голям гърбав нос. Суперменът бил облечен с черен плащ и белоснежни дрехи. Излишно е да се казва, че журналистите веднага го подхванали в новините си и дори дали име на непознатия – Скачащия Джак.

Скоро хората започнали да забелязват Джак в почти всички райони на Лондон, а местните власти не взимали на сериозно разказите на очевидците.

Това било свързано с  факта, че Скачащия не бил навредил никому, а само плашел впечатлителните граждани със своя вид и способности. Мнозина смятали, че той се появява пред хората специално, за да стане известен.

По-късно големият брой съобщения принудило кмета да обяви награда за този, който намери Джак. Така започнал ловът: устройвали му капани и примки, а желаещите да заработят пари патрулирали по цяла нощ из лондонските улици.

Но и това не дало резултат. Носели се слухове, че  Джак дори бил прострелян няколко пъти, но смеейки се, се скрил в мрака.

В начаото на 1850 г. хората видели тайнствения герой в различни градове в Англия, а след това настъпила дълга пауза. През 1904 г. Скачащия Джак се появил отново и показал майсторски умения в скока на дължина – 12 метра.

Тази му поява станала последна, но слуховете и легендите за него се носели из Лондон още дълго време. Появили се много версии за неговия произход. Според една от тях Джак бил обикнвоен човек с уникален талант в скока на височина.

Най-интересната версия казва, че Джак е чужденец, дошъл при нас от далечна планета или може би той пристигнал при нас от паралелен свят – друго измерение, тъй като това не бил единственият случай на поява на различни същества, които изчезвали толкова бързо, колкото и се появявали.

Скачащия Джак оставил отпечатък в литературата и станал прототип на нов жанр, защото з анего били написани много статии и няколко книги. Той се превърнал в първообраз на супергероите, наводнили комиксите през XX век.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account