facebook

Скритите джвъчки на известните сайтове

великденски яйца

Програмистите също са хора с чувство за хумор и често оставят на своите проекти тайни места, които не всеки посетител успява да намери. В тази статия ще научите най-известните и забавни скрити джвъчки. Те се наричат “Великденски яйца-Easter Eggs” и е истинско забавление да ги откриваш:

Google

Ако в търсачката напишете «zerg rush«, то страницата ще започне да се разпада отгоре-надолу. За да видите трикове с обръщането на екрана, пробвайте «Do a barrel roll» и «Askew«. Въвеждайте само текста, без кавичките.

Google-изображения

Въведете в търсачката «Atari Breakout»и си спомнете една любима игра с топче – движете дъската с мишката и разбивайте блоковете.

Wikipedia

Отидете на страницата Easter egg (media) и кликнете върху таралежа, който е на рисунката вдясно. Ще видите класически великденски яйца.

Youtube.com

Знаете ли, че youtube може да танцува? Или поне да се поклаща енергично… Напишете в търсачката на сайта «do the harlem shake» и ще видите youtube да се поклаща във весел ритъм.

Facebook

Земното кълбо в Facebook се променя в зависимост от това в коя част на света сте. Ето как изглежда световното кълбо, когато сте в Европа:

фейсбук кълбо

А ето така изглежда в САЩ:

фейсбук глобус

 

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account