facebook

Скритите нещица в кино лентите

Понякога във филмите може да се срещнат добре замаскирани детайли, които създателите на филма оставят с цел да бъдат открити от феновете. Те са толкова неглиже поставени, че е много трудно да бъдат забелязани и да им се обърне внимание. На Запад тези детайли са известни с термина “великденски яйца”. Нека заедно открием няколко любопитни яйчица:

Индиана Джоунс(2)Индиана Джоунс: на стените на древния храм могат да се видят йероглифи във вид на роботите от “Междузвездни войни” R2-D2 и C-3PO.

СимпсънВсеки герой от “Семейство Симпсън” има по 4 пръста, само Господ и Иисус са с по 5.

Хвани ме ако можешЛеонардо Ди Каприо изигра мошеника Франк Абигнейл в лентата “Хвани ме, ако можеш”, вдъхновена от реална история. В забавен обрат, когато героят на Ди Каприо най-сетне е арестуван, в ареста се включва и истинският Франк Абигнейл.

гадни копилетаВ “Гадни копилета” листо пада върху австрийския евреин Вилхелм Вики и силно наподобява “жълтата звезда на Давид” – тя е отличителен знак по време на войната и евреите са били принудени от нацистите да я носят, за да се знае, че са евреи. Илай Рот, който участва във филма като Мечока-евреин казва, че Тарантино го е направил нарочно: “Има сцена, в която войник сочи към картата и жълто листо пада върху гърдите на Гедеон Буркхард (б.р. актьорът, който играе евреина). И някой друг посочи, че падналото жълто листо наподобява Давидовата звездва върху този войник.” И Тарантино взел, че запазил тази препратка.

ХичкокАлфред Хичкок има 39 кратки самостоятелни изяви в своите филми, включително в “Психо”, “Птиците” и “Север-Северозапад”. В 4 от по-ранните си филми той прави по 2 изяви. Появите на режисьора са с повтарящи се теми: обикновено той свири на музикален инструмент или е пътник в градския транспорт.

Боен Клуб старбъксВъв всеки кадър на филма “Боен клуб” има чаша кафе от Starbucks. Режисьорът Дейвид Финчър казва, че няма нищо против веригата кафене, а просто се е забавлявал.

Играта на играчките

И в трите части на Pixar анимацията “Играта на играчките” има много препратки към филма на Стенли Кубрик “Сиянието”. В първата част например моделът на килима в къщата на Сид е същият като този от хотела в Скалистите планини.

великденски яйца в киното

Бонус: Терминът “Великденско яйце” може би идва от истински великденски яйца, които се появили на снимачната площадка на филма от 1975 г. “Шоуто на Роки Хорър”. Актьорския състав очевидно е празнувал християнския празник и случайно забравя за поне три великденски яйца, които се появяват във филма.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account