facebook

Сокът от ананас е 5 пъти по-ефективен от сиропа за кашлица

ананас

Някога чували ли сте, че сокът от ананас е способен да облекчи кашлица? А това наистина е така! Ананасът е богат на витамин C и противовъзпалителния ензим бромелаин. Тази комбинация от вещества помага в борбата с болестите и убива бактериите. Изследванията показали, че ананасовият сок е 5 пъти по-ефективен от сиропа за кашлица.

При каква кашлица може да помогне сокът от ананас? Дори при най-упоритата кашлица, с изключение на пневмония. Ако сте настинали, то смело купувайте ананасов сок, а не сироп против кашлица. Това лекарство е по-евтино, натурално и вкусно.

Как действа този сок на организма ни?

Питателните вещества, съдържащи се в ананаса, помагат да се успокои и болката в гърлото, избавяйки ни от слузта. Обилната слуз в носоглътката и белите дробове е причината за силните пристъпи на кашлица, кихане и болестни инфекции.

В изследване, публикувано в списание «Der Pharma Chemica» през 2010 година, учените се опитали да открият натурални методи за лечение на болни от туберкулоза и успели. Оказало се, че смес от сок от ананас, черен пипер, сол и мед при ежедневна употреба разтварят слузта в белите дробове и способстват по-бързото оздравяване на болния.

Ананасовият сок, приготвен самостоятелно, е много по-полезен от тези в магазина, съдържащи не от най-безобидните добавки (излишна захар и фруктоза, царевичен сироп). Тази рецепта може да ви помогне да се избавите бързо от кашлица!

Подтискаща кашлицата рецепта от ананас:

– 1 чаша пресен сок от ананас
– 1/4 чаша лимонов сок
– 1 малко парче джинджифил
– 1 супена лъжица мед
– 1/2 ч.л. червен пипер

Смесете всички съставки и разделете получената микстура на 2-3 приема.

Сега вече знаете как да се избавите от кашлицата без аптека!

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account