facebook

Спецкапсулата на Уинстън Чърчил

капсулата на Чърчил

Като министър-председател на Великобритания Уинстън Чърчил често бил принуден да използва въздушен транспорт. Но понеже се водела война и полетите трябвало да се обезопасят от евентуални атаки на немската авиация, пилотът бил принуден да издига самолета на по-голяма височина.

По това време Чърчил вече бил на възраст (67 години) и имал зад гърба си един инфаркт, а лекарите се опасявали, че такива разлики в налягането може да му изиграят лоша шега .

Какво направили британците? Разработили и инсталирали в частния самолет на премиера херметически затворена капсула, в която Чърчил да пътува. Капсулата била направена от високоякостни материали, които можели да го спасят от случаен немски куршум, но основната ú цел била да поддържа постоянно налягане във вътрешността на камерата.

Вътре в нея винаги се поддържало налягане като за височина от 1550 метра, което било по-комфортно дори от налягането на съвременните самолети. Капсулата била оборудвана с индивидуално осветление, телефон и вентилация за изчистване на въздуха от цигарен дим.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account