facebook

Странните птици в света на модата

В какво се е превърнала модата днес? Поредица от безумни идеи, изскочили от съзнанието на т.нар „модни икони“ или опит за налагане на неповторимост, симетрия и стил? Красотата е субективна и променя своите измерения с времето. Едно е сигурно – „Красотата е в очите на този, който умее да й се наслаждава“.

Модният подиум винаги е търсел  нeобичайни лица, визии на „извънземни момичета“ и уникалност, секваща дъха. Младите момичета тайно мечтаят да приличат на малобройната категория „звезди“, отличаващи се със собствен блясък и неповторимост. Вижте някои от тези модни икони, които успяха именно, защото не се вписват в етикета “стандартно”:

Айрис Апфел

Айрис Апфел

Източник: youtube.com

Една от най- шокиращите жени в историята на модата, известна още и като най-възрастния тийнейджър в света. Ексцентричната птица неуморно лети из улиците на Париж, Милано и САЩ , заливайки въздуха с тийнейджърски колорит.

9o и кусур годишната цветна персона оставя неповторим отпечатък и моден заряд в очите на всеки, който я зърне. Чувството й за самоирония явно е също добре развито, защото екстравагантната дама създаде собствена линия обувки, които кръсти “Rara avis”(от латински “Рядка птица”).

Джема Уорд

Моделът Джема Уорд е една от онези жени, за които няма да е пресилено да се каже, че са надарени с “космическа” красота … С уникалното съчетание на кукленска невинност и „извънземен оттенък“ изкусителната австралийка привлича поредица от именити дизайнери, сред които са  Емануел Унгаро, Емилио Пучи, Келвин Клайн, Кристиан Диор… С нестандартната си визия Джема Уорд бързо се превръща е символ на хубост от друго измерение.

Кристен МакМенами

Кристен Макменами

Източник: youtube.com

Наричана още „андроида“ на модната сцена, заради интересната си визия, Кристен доказа, че и жените след 40-годишна възраст могат да останат на върха на модната пирамида, при това използвайки естествения си външен вид.

Американският супермодел превърна дефекта в ефект, като чрез естествения сребърен цвят на косите си, с който дефилираше из подиумите, се прочу из всички световни модни средища.

“Не мисля, че сивата коса състарява, напротив! Това е естественият ми цвят и аз не се срамувам от него, а се харесвам такава, каквато съм. Хубавото е, че и дизайнерите са на същото мнение и не мога да се оплача от липса на ангажименти”, споделя Макменами, която е красяла кориците на “Vogue”.

Агнес Дийн

Агнес Дийн

Снимка: en.wikipedia.org

Известна като “хамелеонката от Манчестър”. Със своята странна визия, съчетаваща бунтарско излъчване, провокативност и момчешки чар, британският модел винаги привлича най-ярките модни фотографи. Непокорният й, но запомнящ се стил и експресивни очи, логично довеждат младата Агнес до върха на световната модна сцена.

Коко Роша 

Коко Роша

Снимка: wikipedia.org

Тя не е просто модел. Тя е излючително съчетание от ирландската, руска и уелска кръв, което „кипва“ на модната сцена. Дръзкият сексапил и контрастни контури бързо превръщат Коко Роша в модел от „нова епоха“. Запомнете това име, защото тепърва ще го чувате…

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account