facebook

Страшни филми, които трябва да гледате на Хелоуин

Независимо дали обичате ужаси, или не, то има една нощ в годината, когато е уместно да се гледат точно такива филми – това е нощта на Хелоуин. В англоезичните страни се отбелязва на деня на Вси светии. Главният символ на празника е Светещия Джак (тиква, в чиито стени е издълбано зловещо лице, а във вътрешността на тиквата свети гореща свещ). Ето нашия списък с кино ужаси за Хелоуин, включващ свежи премиери и вечни класики.

Уиджа: Произхода на злото

Уиджа произхода на злото

Премиерата „Уиджа: произходът на злото“ е на 21 октомври – точно преди Хелоуин. Така че ако искате да ходите на кино, това е идеалният избор. Само внимателно по пътя към вкъщи от кино салона, не гледайте настрани и не се плашете!

Създателите на филма съобщават малко за сюжета: няколко нищо неподозиращи приятели са принудени да се изправят срещу най-страшните си комшари, след като са повикали зли духове, които вече само те могат да спрат.

Чистката 3 – Избори

Чистката

Излизайки през лятото на 2016 година, „Чистката 3“ е продължение на успешния кървав трилър. Ако не сте гледали предишните серии на поредицата, знайте, че те също заслужават внимание.

Съдържанието на третия филм е много интригуващо: в бъдеща Америка все още се практикува безумното правило – една нощ в годината, в плен на низките инстинкти, на всеки е позволено безнаказано да убива, изнасилва и граби, да твори всякакво беззаконие.

По този начин властите намаляват нивото на престъпност в другите дни и нощи от годината. Сенатор Чарли Роан се опитва да отмени дивашката традиция, а нейните противници чакат шанса да се избавят от Чарли именно по време на Годишната Чистка. А Лео Барнс, познат ни от предишните серии, се наема да охранява Роан…

То следва

То следва

То следва“ бе признат за един от най-страшните филми за последните години. Защо? Ами, когато съспенс, напрежение и ужас се съберат заедно, следва точно това.

Веднага щом изгледате този ужас, ще се озовете вътре в кошмар, който ще ви се присънва цяла нощ. За какво става въпрос?

След полов акт 19-годишно момиче на име Джей започва да се измъчва от странни видения и непреодолимо чувство на някой или нещо, което я следи. Тя бива предупредена: за да се избави от чудовищните видения, трябва да спи с друг човек и да предаде проклятието, преди да бъде зверски убита…

Не гасете светлината

не гасете светлината

Невероятният касов успех на този нов филм на ужасите (премиерата бе през юли 2016) дава надежда за силен жанров атракцион. Мрачният и страшен филм ще ви накара да си спомните и преразгледате най-тъмнтие ъгълчета на вашето детство и е възможно на няколко пъти наистина да се сепнете.

Когато Ребека напуска родния си дом, тя си мисли, че детските ú страхове са останали в миналото. Като дете тя никога не е била сигурна кое е реално и кое не, щом угаснат светлините. Сега нейният по-малък брат Мартин преживява същите необясними и ужасни събития, които някога са изпитвали силата на нейния разсъдък и са застрашавали нейната безопасност.

Но този път Ребека ще се опита да разгадае истината и няма съмнение, че животът им е в опасност, когато угасне светлината…

Бабадук

Бабадук

Австралийско-канадският трилър е може би един от най-страшните филми на ужасите, макар да не претендира за оригиналност на сюжета (призрак в стара къща) , но той открива нови страни благодарение на жестоката игра на малкия Ноа Уайсман. Не се препоръчва за гледане от млади родители! „Бабадук“ е истински подарък за ценителите на хоръра „с мозък“ и чувство за хумор; филмът доказва, че и в този жанр може да се прави умно и изящно кино.

Преди шест години в един ден Амелия губи мъжа си и ражда сина си. Самюъл вече е на 7, но продължават да му се привиждат чудовища. Веднъж преди сън хлапето моли майка си да му почете от намерена книга за ужасно чудовище. От този момент страховете му получават физическо въплъщение в ужасния Бабадук – и той, и Амелия вече не правят разлика между фантазиите и реалността. Много-много страшно…

28 дни по-късно

28 дни по късно

Британският хорър от 2002 година може да стане ваш избор за Хелоуин, ако обичате истории за зомбита. „28 дни по-късно“ е филм на ужасите, който моментално ще влезе под кожата ви и ще потече по вените ви. Способността му да кара зрителя да потръпва е просто невероятна! Филмът излезе, когато зомбитата вече не бяха новост, но пък този епик ужас буквално оживи умиращия жанр.

Група „зелени“ екстремисти влизат в център за изследване на примати и пускат на свобода от секретна научна лаборатория маймуна, заразена с вирус. Смъртоносният вирус се предава чрез кръвта за секунди, водейки до мигновена зараза, и контакта с всяко живо същество го превръща в кръвожадно чудовище.

След 4 седмици цяла Англия в обхваната от страшната епидемия: много хора се евакуират, други търсят безопасни места в надежда да се спасят. Тези, които са имали късмета да не се заразят, заедно с група военни се крият в изоставена къща. И заедно трябва да се спасят от ситуацията…

Не дишай

Не дишай

Криминален трилър от 2016, невероятно напрегната и страшна история. Ако сте фенове на филмите на ужасите, моментално ще се влюбите в този тревожен филм. Сюжетната линия се базира около превземането на една къща.

Крадци-тийнейджъри влизат в дома на самотен сляп старец с цел да откраднат огромна сума, която, според слуховете, е скрита вътре. Изглежда много лесно да се изнесат пари от дома на практически безпомощен човек. Но те бъркат жестоко: преследваният се превръща в преследващ. И тайната, която пази, е далеч по-страшна, отколкото тийновете могат да си представят…

Петък 13

петък 13 филм

Петък 13“ е още един филм, който всеки трябва да изгледа в живота си. Естествено, това не е вино, което става по-добро с възрастта, но си е безусловна класика в жанра.

Група приятели се загубват в гората около изоставения лагер „Кристалното езеро“. Когато любопитството им взима връх, те решават да посетят мястото, което някога се е обитавало от убиец-психопат. Малко след това Трент кани приятели във вилата си за забавен уикенд (секс, пиене, наркотици). Но уикендът им скоро ще се превърне в кошмар, след като се окажат очи в очи със злото – невъобразимо, усъвършенствано и на име Джейхън Ворхис…

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account