facebook

С какви шофьори се сблъскваш на пътя

Списък на народните шофьори. Опитайте се да откриете себе си в него:

Старата школа

дами канят

Той кара “класики” тип “Москвич”. В салона му има клатещо се зарче, 3 поколения роднини, стари килими, лопата, вила и 20 кофи с картофи. Той не бърза през редиците, не превишава скоростта и повече мисли за това как да не обърне доматения разсад. Дори ако в този момент в салона няма разсад.

Жена-новобранец

бели мадами

Най-лошото нещо, което може да ви се случи в кариерата ви на шофьор е да се сблъскате на пътя с неопитна жена-водач. На пътя тя се бои от всичко – коли, хора, дупки, кучета, котки, птици, бутилки, дървета, призраци и т.н. За съществуването на мигачи не знае по принцип, за спирачките забравя периодично.

Неочакваните маневри са нейна запазена марка: от крайно дясна редица се преустройва в крайно лява. Може да си спомни нещо изведнъж и рязко да спре. Зад волана може да се занимава с всичко друго, но не и да следи пътя.

Таксиджията

такси

Той се ражда с бензин в кръвта и белезници на ръцете. Първите му думи, като се родил, били ”Откъде да минем?” Все бърза за някъде, а Правилникът за движение по пътищата го ползва, за да люпи семки върху него. Много уважава икономични и евтини за ремонт автомобили.

Пичът

пич къде ми е колата

Каросерията на колата му почти опира асфалта, обикновено е стара немска бричка. Стил на шофиране: изпилва гумите, прави непрестанни опасни маневри, обира всички бордюри, дупки и стълбове на фона на Криско бийт.

Професионалистът

транспортер

Тези хора от дълго време “въртят геврека”, те винаги знаят какво правят и винаги са прави. Дори не се притесняват, че знанията им понякога са в противоречие с правилата на пътя. Приемат сигналите на другите водачи с презрителна насмешка, защото това са нервни “чайници”, които малко разбират от истинско шофиране.

Тираджията

тираджия

Този тип водач е абсюлютно уверен, че е сам на пътя. На мнение е, че всички останали участници трябва да се съобразяват с него. Маневрите извършва на принципа: “Броя до три и се преустройвам. А който не се е скрил – не съм аз виновен”.

Аз

Сред всички гореизброени по маниери на шофиране не се намери ни един, който да напомня за мен (а и да се е намерил, няма да си го призная).

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account