facebook

Тайните и загадките на известните семейства

В нашия свят има много тайни и загадки, но някои от тях са скрити внимателно. Най-често те са  свързани с най-богатите и влиятелни семейства. Да изровим скелетите от гардеробите на три световноизвестни фамилии:

Буш

Прескът Буш

Още преди да стане политическа династия, окупираща президентския пост в САЩ, семейство Буш е осъществявало сделки с нацистите. Дядото на Джордж Буш-младши, сенатор Прескът Буш, е оглавявал акционерни компании, които са правели пари от търговските си отношения с германския индустриалец Фриц Тисен, който спонсорирал кампанията на Адолф Хитлер през 30-те години.

И макар че самият дядо Буш никога не е споделял, че симпатизира на Третия райх, той продължил да работи с Германия чак до 1942 г., когато САЩ вече се били включили във Втората световна, а нацистката политика отдавна била известна на всички.

 

Шварценегер

бащата на Шварценегер

И още малко за нацистите. Бащата на известния терминатор, Густав, според публикувани документи през 2003 г. , е бил шеф на австрийската полиция и доброволно се присъединил към нацистката партия март 1938, дори още преди Австрия да е “присъединена” към Германия, когато впоследствие това става задължително. А през 1940 г. бащата на Арнолд става член на Sturmabteilung – нацистките щурмоваци.

Въпреки всичко Арни извадил късмет – никакви документи, че баща му Густав е бил обвинен във военни престъпления и е бил съден, не са били намерени. Иначе можеше да пострада неговата кариера. И не само политическата…

 

Ротшилд

Ротшилд

Стигнахме до още едно много богато семейство. Ротшилд – говори се, че те са тясно свързани с тайната организация на Илюминатите (нещо като масоните, но по-могъщо). Логично, семейството е длъжно да пази всички свои тайни, а нейните членове да са с безупречно държание. Оосбено на публични места. Но тук се появил проблемът – дъщерята на Чарлз Ротшилд, баронеса Паноника “Ника” де Кьонигсвартер съвсем не се вписвала в благоденстващото семейство на милиардерите.

Тя обичала джаз. Много. Обичала и джазмени. Достатъчно е да си припомните, че в онези години джазът се свирел предимно от афроамериканци. Според слуховете, Ника заформила романс с почти всички значими имена на джаз музиката. Много се е изговорило например за отношенията ú с Чарли Паркър (който по-късно неочаквано е открит мъртъв в хотелската си стая). Неин близък приятел е и пианистът и композитор Телониъс Монк. Един ден двамата са арестувани заради марихуана, но Ника поема вината въх=рху себе си и Монк не попада в затвора. Както и самата Ника. Тя все пак е Ротшилд.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account