facebook

Тайните на google

Балкана може и да пази своите тайни, но google не успя. Нека надникнем в добре укриваните тайни и трикове на най-голямата търсачка в света:

Google на 360°

преобръщане на гугъл

Непонятно защо, но искаш да обърнеш google страницата си на 360°? Няма проблем  – просто напиши do a barrel roll и гледай какво става…

 

Google бийтбокс

гугъл бийтбокс

Съществува специална фраза, която ако бъде пусната в google преводача от който и да е език на немски и се натисне бутона за прослушване, ще се получи един интересен бийтбокс. Фразата е “PV ЗК bschk PV ЗК PV bschk ЗК PV ЗК bschk PV ЗК PV bschk ЗК bschk PV bschk bschk PV kkkkkkkkkk bschk”. Приятно слушане с виртуалната Печенка.

 

Клингонски

клингон

Ако не си фен на “Стар Трек” вероятно думата “клингон” не ти говори нищо. Клингоните са инопланетянска раса от планетата Кронос, която говори на клингонски. Ако пък си хард почитател на фантастичната сага, най-вероятно знаеш, че google предлага на всички стар трек маниаци да тестват познанията си по клингонски ето ТУК.

 

Твой собствен google

лого гугъл

Винаги си искал да имаш твой собствен google? Желанието ти вече може да се сбъдне. С Goglogo може да персонализираш логото на Google с какъвто текст пожелаеш.

 

Google Sphere (google сфера)

гугъл сфера

Щом Земята не е плоска, защо пък google трябва да е? Ето затова има google сфера. Тя не е никак плоска, а интерактивно кълбо, което превръща традиционно скучното търсене в забава. Пробвайте сферата ТУК.

 

Google Space

гугъл спейс

От земята до космоса, най-голямата търсачка е навсякъде с теб. Тимът, който създаде google сферата, направи и Google Space – интерактивна страница за търсене, която имитира анти-гравитационна сила. С обратно действие е Google Gravity – там вследствие на гравитацията всичко отива на майната си.

 

Google Doodles

ГУГЪЛ ДУДЪЛС

Doodles са онези временни преработки на логото на търсачката, които се правят, за да се отбележи дадено историческо събитие или личност, оказала влияние върху света. Можете да разгледате доста Google Doodles ето ТУК.

 

Накриво

гугъл аскю

Просто напишете думата “askew” (накриво) в лентата за търсене и вижте какво ще стане. Добре ли е?

 

Хакнатият google

хакнат гугъл

Искате ли да видите как ще изглежда хакнатият google? Тогава в лентата за търсене въведете Google Hacker и дайте на “Чувствам се късметлия”.

 

Още джвъчки

гугъл подводен свят

Подводен google – за да го получите трябва да напишете “underwater google”, и да кликнете на първия появил се адрес. Ако пък искате да видите Огледалния свят, напишете “elgoog” (google, прочетено отзад-напред).

 

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account