facebook

Тайните хобита на най-жестоките лидери в света

 За жестокостта и садизма им се носят легенди до днес. Като всички хора и те обаче си имали своите слабости и хобита. Нека видим кои са били любимите, тайни занимания на едни от най-жестоките личности в историята.

Осама Бен Ладен обичал волейбола

Бившият най-издирван човек на планетата бил фен на волейбола и дори играел хич не лошо. Нещо, което не е особено изненадващо с оглед на високия му ръст от 193 сантиметра. За това увлечение на лидера на “Ал Кайда” разказва неговият бивш телохранител Нассер ал-Бахри.  Оказва се, че в терористичната групировка често си организирали вътрешни мачове. Втори по сила след Осама Бин Ладен бил началникът на охраната му Мохамед Атаф.

Хитлер обичал карикатурите и рисувал персонажи на Дисни

Всички знаят, че Хитлер обичал рисуването и даже като млад пробвал да стане художник. През 2008 г. бяха открити негови неизвестни рисунки, които хвърлиха допълнителна светлина към съзнанието на този извратен човек. На рисунките са увековечени две от джуджетата от “Снежанка” – Умника и Скромния, плюс неподписана скица на Пинокио.

Изборът му не е никак случаен. Хитлер държал копие от филма “Снежанка”, което често пускал в личния си кино салон и въобще, почитал тази продукция като едно от най-големите достижения на съвременната кинематография. Страхотното отношение на нацисткия лидер към Дисни било добре известно на неговите подчинени. Гьобелс дори му подарил сувенир с Мики Маус и записал в дневника си, че Фюрера останал “много доволен”.

За самия основател на анимационната компания Уолт Дисни се говори, че бил почитател на националсоциализма.

Саддам Хюсеин пишел сълзливи любовни романи

В края на 2001 г. сътрудник на ЦРУ случайно се натъква в една арабска книжарница в Лондон на доста любопитна книга. Тя се казвала “Забиба и кралят”, а авторът й бил някой си С. Хюсеин.

Заинтригуван, сътрудникът си купил книгата и я прочел. Оказало се, че била алегорична новела, разказваща историята на Ирак.

Сюжетът, в две думи, е следният:

Справедливият и мъдър крал (Саддам Хюсеин) и прекрасната, невинна Забиба (Ирак) се влюбват помежду си. Влюбените водят дълги беседи за Бога, любовта и поезията и накрая разбират, че животът им един без друг вече няма да има никакъв смисъл. А после Забиба насилва ужасния злодей (САЩ).

Ал Капоне съчинявал трогателни любовни песни

Ал Капоне – легендарният мафиот, безпощадният гангстер, известен като “Човека-белег”. От човек, който може да застреля всеки, и най-близките си, без да му мигне окото, трудно може да се очаква проява на сантименталност.

Въпреки това, в затвора Алкатраз Ал Капоне открил в себе си доста неочакван талант – започнал да пише сълзливи песни за любов. В интерес на истината, до нас достигнала само една – “Мадонна миа”. Това душеразтърсващо произведение мафиотът посветил на любимата си жена.

http://youtu.be/Qv5wpwZ12ew

Ким Чен Ир изпитвал слабост към баскетбола

Малко хора знаят, че покойният лидер на Северна Корея бил голям фен на Майкъл Джордан. В неговата колекция имало записи на всички срещи на “Въздушния”.  Севернокорейският деец дори на няколко пъти канил Джордан на гости в родината си, но баскетболистът вежливо отказвал (може да се досетим защо).

А когато през 200 г. Мадлин Олбрайт отива на посещение там, тя му носи сувенир – топка с автограф на Майкъл Джордан. Ким Чен Ир се зарадвал като малко дете на подаръка.

 Сталин обичал да рисува голи мъже


Когато бил уморен да праща на сигурна смърт хора в архипелага Гулаг, Йосиф Сталин обичал да релаксира с чаша студено питие и… да рисува голи мъже в стила на старомодната порнография. Освен това,  ако написаното дотук не ви се струва достатъчно странно, съветският вожд пишел язвителни бележки под скиците на позиращите, защото го намирал за доста забавно.

Подписът под рисунките е официално признат за този на Сталин, но след направен анализ руски психолози убеждават, че все пак “не са открити никакви прояви на хомосексуалност”.

Източник и изображения: cracked.com

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account