facebook

Тайни, за които търговците си траят

щанд със стоки

Снимка: pixabay.com

Като потребители, на които пробваха да пробутат саздърма от 20-годишно ирландско месо, трябва винаги да сме нащрек. Ето какви хитрости и трикове крият от нас търговците и доставчиците на услуги:

1. При покупка на автомобил отидете в автосалона в последния ден на месеца. Почти всички продавачи имат свой план за продажби, затова, за да повишат свотие показатели за месеца, те са готови да предложат изгодна за клиента сделка.

2. Шампоаните срещу бълхи са безсмислени. Вана с какъвто и да е шампоан за хора ще избави вашия домашен питомец от досадните бълхи и мръсотията.

3. Кажете на цветар за предстояща сватба и цената на букета ще скочи до небето.

4. Не затваряйте веднага телефона, ако ви звънне телемаркетинг агент (оператор на колцентър). Рано или късно пак ще ви се обадят, защото телефонът ви е в базата им данни. Ако не искате да ви безпокоят отново, просот им го кажете. Операторите са длъжни да изпълняват вашите изисквания.

5. Ако хората си мият зъбите или използват конци за зъби два пъти на ден, 90 % от зъболекарите ще останат без работа.

6. Повечето почистващи препарати могат да бъдат заменени с обикновен бял оцет, който освен това ще унищожи 99,9 % от микробите.

7. Ако по време на разговор с горещата линия сте били прехвърлени в режим на изчакване, който е съпроводен с мелодия, трябва да знаете, че операторът чува всяка дума, която кажете.

8. Повечето търговци на дребно знаят какви продукти ще бъдат пуснати за продажба следващата седмица. Попитайте за това преди да купите нещо.

9. Млечните продукти, които са с растителни добавки, трябва да са на отделен щанд и да са обозначени като такива. Много магазини обаче нарочно поставят избледнели и нечетливи надписи с дребен шрифт, за да не бъдат спирани клиентите да купуват тези продукти. Затова четете внимателно етикета на всеки продукт.

10. Много често търговците ни мамят с грамажа на пакетирани храни като захар, леща, боб и т.н. На опаковката пише, че е 1 кг, но доста често се оказва по-малък грамаж.

11. Гъсто залепените един до друг етикети също са в услуга на недобросъвестните търговци. Често клиентът взима стока, чийто етикет е бил с изгодна цена, но на касата се оказва, че стоката е по-скъпа.

12. Едва ли е нужно да припомняме, че древен търговски трик е продуктите с изтичащ срок на годност да бъдат поставяни най-отпред на щанда. Затова положете усилие да вземете от продуктите, които са по-назад и са по-пресни. Заслужава си!

13. Практика на туроператорите е да рекламират дестинациите си с изкушаващи снимки. Примерно ви рекламират някой гръцки остров с редица красиви снимки и призив “Вижте уникални гледки!” Да, снимките са от този остров, но удобно е пропуснато, че гледките не се виждат директно от вашия хотел и че за да ги видите трябва да ходите час пеша.

14. Евтините цитруси (тези от 50 стотинки килото), които се внасят у нас, са откъснати зелени, за да са с по-голям срок на годност. След това те биват складирани и затопяни на 28 градуса, за да доузреят. После ги мажат с боя, за да добият еднакъв цвят, изсушават ги и ги лакират.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account