facebook

Тайни, разкриващи филмите на Дисни в нова светлина

Кой от нас не обича добрите стари Дисни анимации, пълни с вълшебства и даряващи зрителите с изключително положителни емоции? Но колкото и пъти да сме ги гледали, не сме забелязали необичайни детайли, присъщи за любимите ни герои и сюжети. Предлагаме ви да откриете какви изненади са скрили създателите за внимателните зрители:

От всички принцеси със зелени очи е само Рапунцел

Рапунцел

Повечето Дисни принцеси имат сини или кафеви очи. Само Рапунцел е нарисувана със светлозелени.

Звяра от “Красавицата и Звяра” притежава черти на 7 различни животни

Зяра от Красавицата и Звяра

Художниците създавали много дълго образа на Звяра. В резултат било решено да бъде с външните признаци на 6 животни. Сините очи на Звяра са му от принца, в който той в крайна сметка се превръща.

Малката Русалка носи чертите на актрисата Алиса Милано

Алиса Милано

Малката Русалка е била рисувана по чертите на 11-годишната Алиса Милано, която впоследствие стана известна с ролята на Фийби в телевизионния сериал “Чародейки”. Покрай външността на актрисата, Ариел е взела и някои черти от характера, а също и маниерите ѝ на поведение.

Лешоядите от “Книга за джунглата” са копирани от “Бийтълс”

книга за Джунглата

Навремето мениджърът на легендарната четворка се договорил те да озвучават тези персонажи в анимационния филм “Книга за джунглата”. Но Джон Ленън отказал от името на цялата група. Независимо от това самите лешояди се получили като копие на ливърпулските музиканти.

Симба от “Цар Лъв” не реве като лъв

Симба цар лъв

Оказва се, че в класическата анимация било решено да се използва рев на тигър вместо на лъв, защото се оказало, че лъвският рев е твърде тих.

Тиана е единствената героиня с реална работа

принцеса Тиана

Ако си припомним всички Дисни героини, то нито една от тях няма истинска работа: всички те са или принцеси, или дъщери на вождове, или обикновени девойки, живеещи на издръжка на родителите си. Разбира се, Пепеляшка имаше работа, но официално не е трудоустроена.

Уол-и е кръстен в чест на самия Уолт Дисни

Уоли

Заглавният персонаж от най-романтичната дисни анимация “УОЛ-И” бик кръстен в чест на легендарния Уолт Дисни: WALL-E и Walter Elias «Walt» Disney.

В истинския живот актьорите, озвучаващи Мики и Мини Маус, били женени

Мики и Мини Маус

Уейн Олуейн и Руси Тейлър озвучавали любимите ни герои в продължение на 32 години. През 1991 година актьорите на дублажа се оженили и живели щастливо близо 20 години.

Покахонтас е единствената героиня, чиято история е реална

Покахонтас

Разбира се, може да се поспори, че Мулан също е съществувала в реалността. Но тя е просто персонаж от древнокитайска поема. Историята на индианката Покахонтас е напълно реална.

Само Мулан и Жасмин носят панталони

Мулан

Повечето Дисни героини съответстват на образа на истинските принцеси: облечени в пищни и красиви рокли. И само Мулан и Жасмин се “осмелили” да носят панталони.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account