facebook

Теории на конспирацията

Да надникнем в някои от най-популярните конспирастивни теории:

11-ти Септември 2001 г. бил организиран от самите американци?

Има много конспиративни теории , които твърдят , че атентатите от 11 септември 2001 г., когато терористи отвлякоха самолети, които се разбиха в кулите близнаци на Световния търговски център, са били организирани от самите американци . Предполага се, че нападението е било планирано от администрацията на Буш , за да оправдае инвазията на Ирак , военните операции в Афганистан и други подобни, както и да получи обществена подкрепа за милитаризацията на Съединените щати .

През 2004 г. се появи документалният филм на Майкъл Мур  ” Фаренхайт 9/11″, където авторът изследва връзката между фамилиите на  Буш и Бин Ладен . Според Мур, между Джордж Буш -старши и бащата на Осама бин Ладен е съществувала силна бизнес връзка. За съучастие в събитията от 11 септември се подозират бившия министър на отбраната на САЩ Доналд Ръмсфелд, бившия вицепрезидент Дик Чейни и други приближени около Буш.

 

Убийството на Джон Кенеди

John F. Kennedy , 35-тият президент на САЩ е  убит на 22 ​​ноември 1963 г. в Далас, в 12:30 местно време. Президентът е смъртно ранен от изстрел от пушка , докато той и съпругата му Жаклин пътуват, придружени от президентския кортеж. В резултат на официално разследване на убийството на Кенеди е обвинен Лий Харви Осуалд ​, който е действал по своя собствена инициатива. Съществуват много конспиративни теории , свързани с убийството на Джон Ф. Кенеди. Например се смята, че пръст в убийството на президента биха могли да имат ЦРУ , КГБ , мафията , директорът на ФБР Дж. Едгар Хувър , Ричард Никсън , и американският вицепрезидент Линдън Джонсън. Предполага се, че в основата на ликвидирането на президента стоят държавни и военни интереси на Съединените щати.

 

Глобалното затопляне – човешко дело?

глобално затопляне

Изображение: Free / Digital / Photos / chrisroll

 

Теориите за глобалното затопляне са много, коя от коя по-интересни.  Някои изследователи предполагат, че изменението на климата е свързано с тестването на секретни американски оръжейни климата, други – че е дело на антиглобалистки движения . Има дори и тези, които вярват , че глобалното затопляне  е конспирация на учените , които желаят да финансират обучението си. Въпреки това, известният американски метеоролог Уилям Грей посочва, че глобалното затопляне няма нищо общо с човешката дейност като човешкото въздействие върху атмосферата е твърде малко, за да предизвика такава глобална промяна.

 

Принцеса Даяна била убита?

Принцеса Даяна и Доди Ал Файед загиват в автомобилна катастрофа в тунел в Париж , докато се опитват да се скрият от нагли папараци . Според конспиративните теории , всичко е било добре планирано убийство, свързано с факта, че принцеса Даяна щяла да се омъжи за мюсюлманин , независимо от факта , въпреки че майка на бъдещия глава на Англиканската църква. Според слуховете, Лейди Ди е била  бременна и имала намерението да приеме исляма . Резултатите от проучванията на общественото мнение във Великобритания и някои арабски страни показват, че повечето хора смятат, че смъртта на принцеса Даяна е убийство, организирано от френските разузнавателни служби, на кралското семейство , ЦРУ , или… масоните.

 

Рузвелт знаел за предстоящо нападение над Пърл Харбър?
http://youtu.be/x1TnD45tGHo

Според конспиративните теории , свързани с нападението над Пърл Харбър ( Pearl Harbor ) , президентът Рузвелт ( Roosvelt ) е била информиран за предстоящо нападение и не предупредил военното командване в Хавай, за да има повод да обяви война на Хитлер. По онова време по-голямата част от обикновените американци и членове на Конгреса са против включвнето във Втората световна война. Твърди се, че Рузвелт е бил предупреден от британските власти , Австралия , Перу , Корея и дори от Съветския съюз, обаче , но президентът не направил нищо , за да сведе  загубите до минимум.

 

СПИН-ът е бил изкуствено създаден?

 

Една от теориите , свързани с чумата на ХХ век , твърди, че човешкият имунодефицитен вирус е създаден от ЦРУ като инструмент за геноцид и контрол на прираста на населението . Според друга теория , ХИВ е създаден като експериментално биологично оръжия, а след това случайно се разпространил по целия свят . Някои подозират, че вирусът е бил умишлено разпространен сред тъмнокожите и хомосексуалистите в САЩ през 1970 г. под прикритието на ваксина срещу хепатит B. Има теория, че вирусът е създаден и разпространен в Африка с цел да се унищожи африканското население.

 

Производителите на лекарства допринасят за разпространението на болестите?

 

Популярна теория, че производителите на лекарства нарочно допринасят за разпространението на болести и умишлено не произвеждат наистина ефективни лекарства срещу тези болести . Основната цел – да печелят от продажбата на лекарствата си. Твърди се, че фармацевтичните компании са се наговорили с учени, които да създават нови болести за лечението на които ще се трябват нови лекарства. Говори се, че дори и на правителствата на много страни са въвлечени в този заговор, заради огромните данъчни приходи от продажбата на медикаменти. В последните години се направиха много пари и се създаде световна паника от “свинския”, “птичия” и всякакви други видове грип, които обаче “изчезваха” доста внезапно.

 

Кемтрейлс

самолет

Изображение: Free Digital Photos / Tim Beach

 

Други виждат световен заговор в белите перести следи, които оставят самолетите в небето. Мнозина са убедени, че самолетите съзнателно разпръскват наночастици от опасни химически елементи, за да сеят болести сред хората и да “правят” пари за световните играчи на пазара за лекарства. Тази конспиративна теория носи името “кемтрейлс”, означаващо химически линии.

 

Тотален контрол над света

Едва ли не сте чували твърденията, че има специална група от хора, които контролират всички правителства , както и медийни организации. Те контролират света основно чрез банковата система , като се смята, че този елит е подбудител на всички големи войни през последните 200 години.

 

Смъртта на Паша Христова

Паша Христова

През 1971 г., при неизяснени обстоятелства, в самолетна катастрофа загива голямата българска певица Паша Христова. Смъртта си намират и редица други български изпълнители, а един от малцината оцелели по чудо е Борис Годжунов. Когато гостув в предаването “Музикална академия” естрадният изпълнител разкри шокиращи подробности от катастрофата: „В момента, в който самолетът се вдигна започна да издава странен шум и двата двигателя от ляво започнаха да бучат и свалиха оборотите, а десните двигатели продължиха да работят на пълна мощност и завлякоха самолета, усукаха го на ляво.“, разказа Годжунов. Той оцелява, защото е имал късметът да пътува на последната седалка откъм пътеката.

„При мен дойте огромен сноп искри, които ме задушиха. И Паша Христова и другите са останали без глави. Аз не го видях, но после го разбрах как е станало, какво е било“, спомни си фаталната нощ певецът. Според Годжунов обаче самолетната катастрофа не е била случайна, а добре планирана. Целта е била да се елиминира втория пилот на самолета, който знаел много тайни на комунистическите управници: “Заради втория пилот,  че са искали да го убият, защото е знаел много тайни и е искал да разкаже на Бай Тошо за “черните им полети” до Мека… Заради един пилот, утрепаха толкова хора”, разкри дълго пазената тайна певец. „Същата вечер, вместо ние да излетим с определения за нас самолет за Алжир, те сменят двата самолета, защото иначе цялата правителствена делегация е щяла да се разбие вместо нас. Сменят самолета с този, който е бил саботиран. Ние се качваме, казват ни, че закъснява излитането и се качваме в повредения самолет“.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account