facebook

Техника за бързо заспиване

Много хора дълго време не могат да заспят през нощта и мислят за вечността. Или за мухата на тавана. Съществува специална техника на дишане, която позволява да заспите за няколко минути. Тя изисква дълги и постоянни тренировки, за да тялото да разработи рефлекса на успокоението. Дори и при начинаещите обаче техниката ще помогне да се намали стреса и да се съкрати времето за заспиване.

За да започнете, поставете върха на езика си на небцето, върху издатината на горните предни зъби. След това, със затворена уста, вдишайте през носа, броейки до 4, задръжте дъха си в продължение на 7 секунди и след това издишайте шумно със свистящ звук за 8 секунди.  Следете внимателно за езика – той винаги трябва да бъде на място. Без прекъсване повторете упражнението няколко пъти.

При тази техника скоростта на дишане не е важна, важното е да запазите съотношението на етапите – 4:7:8.

Вдишайте в продължение на 4 секунди

техника на дишане

Задръжте дъха за 7 секунди

дишане заспиване

Издишайте 8 секунди

как да заспя

Ефектът на релакс и покой при това упражнение с времето и практиката значително ще се повишава.

Д-р Андрю Уейл, професор и автор на бестселъри, казва, че за да има най-голяма полза от тази техника, е необходимо да се извършва най-малко два пъти на ден в продължение на осем седмици. Месец след началото на тренировките упражнението трябва да се провежда в осем повторения.

Техниката се използва за намаляване на стреса, тревожността и дори желанието за пушене и да се яде вредна храна. Следващия път когато нещо ви разстрои, спрете за момент, отпуснете се, изпълнете упражнението и тогава реагирайте на ситуацията. Ще бъдете изненадани от своето спокойствие и яснота на мисълта. Както вече бе споменато, техниката помага и за бързо заспиване нощем.

Причините за подобен ефект са прости. Както знаем, при вълнение дишането ни се учестява, а честото и повърхностно дишане може да предизвика чувство на стрес. Кислородът, разбира се, е необходим компонент за здраво тяло и ум, но е важно и КАК дишаме.

Макар техниката да изисква време и практикуване, ако сте готови да посветите само минута на ден, за да се упражнявате, ще се изненадате колко лесно е да контролирате емоционалното си състояние.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account