facebook

Те предизвикаха съдбата

 Защото Тя гледа и обича да си играе с нас…

“Аз ще съм президент до края на ЦСКА”

Димитър Борисов

През 2010 г. ЦСКА побеждава австрийския Рапид насред Виена и праща на седмото небе от радост тогавашния собственик на отбора Димитър Борисов. Веднага след мача бизнесменът от “Титан” дава епохално интервю за Ринг Тв. Завалената реч и фъфленето на Борисов веднага разкриват, че преди това той е имал близка и дълга среща с господин Джак Даниелс. Явно само водещият на предаването Данчо Георгиев не разбира, че шефът на ЦСКА е яко на градус и упорито в продължение на 9 минути му задава въпрос след въпрос.

Сред тирадата от трудноразбираеми думи на собственика на червените с особена важност се откроява следното изречение:  “Данчо, едно мо’а да ти заявя – аз ще съм президент до края на ЦСКА.” 

Тогава никой не обръща внимание на тази закана, но през следващите години нещата в ЦСКА сериозно се забатачиха и краят на най-успелия български клуб бе наистина близо, буквално въпрос на часове. В крайна сметка думите на Димитър Борисов не успяха да се сбъднат и той предаде намиращия се в будна кома армейски тим на Александър Томов.

От сегуей живей, от сегуей умри

сегуейНаречете го ирония на съдбата или просто злощастен малшанс. 62-годишният британски милионер Джими Хеселдън решил да купи акции от компания, произвеждаща сегуей. Знаете, сегуей са онези двуколесни електронни скутери, които трябваше да предизвикат революция в личния транспорт. Една неделя Хеселдън решил да пообиколи с двуколката частните си владения в Северен Йоркшир. За нещастие, явно подкарал скутерът с висока скорост и полетял от близката скала… Както се казва, от сегуей живей, от сегуей, умри.

 

 

Когато на съдбата й писне

Райън Дън

Сигурно сте гледали “Jackass” – американско комедийно шоу, в което участниците правят откачени номера като например да си слагат медузи на главата, след което да се изпикават в леген и да се заливат със собствената си урина, за да намалят парещата болка. Бандата психопати, начело с Джони Ноксвил, неведнъж са изправяли косите на зрителите с безумни номера и опасни каскади.

Явно на съдбата обаче й писна от предизвикателствата, които й отправят младежите, защото през 2011 г. една от звездите на “Jackass” Райън Дън загуби живота си след катастрофа. Една лятна нощ Райън, който стана известен с това, че вкара малка количка в ануса си и после отиде на рентгенолог, подкарал своето “Порше” по магистрала в Пенсилвания. Заради несъобразената скорост обаче изгубил контрол и колата изхвърчала. Така последният му номер завършил трагично.

Холокост = Оскар

Четецът

Да те номинират пет пъти за “Оскар” и да не вземеш нито една статуетка си е достатъчен повод сериозно да се разгневиш на сърдитите старчета от Академията. Затова и след поредния си неуспех актрисата Кейт Уинслет заядливо сподели: “Един филм за Холокоста е най-сигурният път към наградата “Оскар”. След време във филма “Четецът” тя изиграва ролята на жена-надзирател в нацистки концлагер, която се влюбва в много по-младо от нея момче. И познайте дали тази нейна роля не й  донася  най-накрая така чаканата статуетка? Познахте.

Трябваше ни втори гол… и го получихме

Дания България

На Евро 2004 в мач от груповата фаза българският национален отбор по футбол се изправя срещу Дания. Малко преди края на мача при резултат 0:1 за “червения динамит” коментаторът на БНТ Асен Спиридонов възкликва: “Имаме крещяща нужда от един гол.” За съжаление вопълът му е чут не от нашите момчета, а от датчаните, които само 2 минути по-късно ни вкарват вторo попадение. И всичко за нас приключи.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account