facebook

Тирион Ланистър – любимецът от “Игра на тронове”

Тирион Ланистър

Тирион Ланистър е сред любимците на зрителите от сериала “Игра на тронове”. Този пост ще ни разкаже повече за героя и за Питър Динклидж – актьора, който го играе:

Лично Джордж Мартин е лобирал за Питър Динклидж

Още преди началото на кастинга за ролите в сериала “Игра на тронове” Джордж Мартин заявил, че Тирион Ланистър трябва да се играе от Питър Динклидж, а Едуард Старк от Шон Бийн. И маестрото не сбъркал с тези си предложения.

Неистинско месо

Всички знаем, че в кадрите актьорите не пият вино, а просто сок. Освен това, в епизодите Питър Динклидж не яде месни блюда, а тяхно подобие от тофу, защото актьорът е вегетарианец.

Моята приятелка Церсей

Независимо, че на екран двата персонажа се мразят един друг,  реалния живот Пирът Данклидж и Лена Хийди са приятели от дълги години. И Питър всъщност препоръчал Лена за ролята на Церсей Ланистър.

Творческа свобода

Авторите на сценария сами са измислили сцената в първия сезон на сериал, за да покажат живота на Тирион, пълен с вино и любовни утехи с проститутки. В самата книга “Песен за огън и лед” няма нищо подобно.

Разкаянието на бащата

Тивин Ланистър, бащата на Тирион, който презира своя син, заради това, че той е станал причина за смъртта на майка си, винаги намира нови начини да унижи сина си. Зад кадър Чарлз Данс, изпълняващ ролята на Тивин, не престава да се извинява на Питър за обидите, които трябва да говори по сценарий по адрес на неговия персонаж.

Питър Динклидж

Акцентът

Специално за ролята си на Тирион американецът Питър Динклидж поработил над акцента си, за да наподоби британския.

Практически главен герой

Тирион Ланистър може да се счита практически за главен герой в “Игра на тронове”, защото се появява в 46 серии от 50 и 4 от 6 епизода на видео игрите.

Играта на Тирион е изкуство 

Да се играе този персонаж е сложна задача. За ролята на Тирион Ланистър списание The New York Times  нарече Питър Динклидж един от осемте актьори, превърнали телевизията в изкуство.

Истински белег

Питър, по подобие на своя герой, също има белег на лицето си. Белегът от врата до челото актьорът получил по невнимание по реме на изпълнние със своята стара група Whizzy в един от ню-йорксите клубове преди много години.

Омразата на Церсей

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account