facebook

Това, което за Лаос е хубаво, за нас е странно

Лаос

Снимка: moya-planeta.ru

Те ядат месна супа със захар и носят чантите върху главите си. За различията в културите ни и парадоксите на националната самобитност на жителите на Лаос четете по-надолу:

Жителите на Лаос никога не наказват децата си

Според лаоските традиции не е прието да се ругае и да се наказва детето, защото според тях само щастлиото дете може да донесе в този жесток свят радост и добро.

Разхождат се с голи кореми

Мъжете в Лаос, а понякога даже и жените си придърпват тениските, за да демонстрират коремите си, затова рядко си смъкват фланелката до долу. Този начин да се охлаждат в жаркото време може да се наблюдава във всички части на страната.

Носят чанти върху главите си

За да превозват тежки товари, лаосци използват големи чанти с дълги дръжки, които не висят на рамото, а се слагат върху челото така, че чантата се оказва върху гърба. При това ръцете остават напълно свободни.

Ядат прилепи

Малките зверчета са истински деликатес в Лаос. Порция от четири печени мишки струва около долар и половина. Но с това гастрономическите пристрастия на лаосци не свършват. Тук с удоволствие се хранят с плъхове, еноти, белки, змии, жаби, бръмбари, скакалци, ларви, и всичко, което може да се яде.

При тях всеки мъж е длъжен да отиде в манастир

Всички мъже, последователи на будизма, в определена възраст задължително отиват в манастир. По правило, срокът е един-два месеца, но имат право да остана и за по-дълго.

Ядат месна супа със захар

Неособено взискателните към храната граждани на Лаос си слагат няколко лъжички захар в обичайна супа с месо. Очевидно, по този начин те компенсират липсата на сладкиши, които в Лаос не са толкова много.

Предпочитат много ниски столове

В традиционните лаоски домове столовете са толкова ниски, че се създава усещането сякаш седиш на пода, понеже височината е не повече от 5-10 сантиметра. Възможно е това просто да е комфортен начин да клекнеш.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account