facebook

Този мъж спасил 400 души от самоубийство с един въпрос

Доналд Ричи

Източник: elitereaders.com

Понякога животът може да бъде наистина труден на моменти, а понякога направо непоносим. Тогава хората развиват депресия и дори могат да решат да се самоубият. И ако в последния момент се намери човек, който да ви помогне и да ви спаси от тази беда, значи ви е провървяло. Ето истинската история на човек, който просто с една добра дума успял да спаси живота на много потенциални самоубийци.

Името му е Доналд Ричи, живее в Австралия на нос Гап, печално известно като място с много самоубийци. В продължение на 50 години Доналд помага на такива хора. Той специално обикаля нощно време в околностите, за да гледа за такива, които са решили да се сбогуват с живота си.

Когато види такъв човек, Доналд го заговаря добронамерено, поканва го на гости, да пият чай, да си поговорят. Репликата му “Искаш ли да пием по чаша чай?” върши отлична работа.  Обикновено по този начин успява да ги разубеди. Казват, че през живота си е спасил повече от 400 човека.

За съжаление, не може да спаси всички. Една от тези, които не успява да спаси е дъщерята на Даян Гедин на име Трейси. Няколко години след срещата си с Доналд тя все пак приключва със себе си (Трейси страдала от психическо заболяване).

Но нейната майка все пак е благодарна на Доналд за опита: “Той е просто ангел! Повечето хора не направиха нищо, просто се обърнаха и си тръгнаха. А той имаше смелост, мъдрост и душевна топлина, за да опита да помогне на човек, който бе стигнал края”.

На пръв поглед изглежда просто: просто отиваш и говориш по човешки с някого, даваш на човек душевна топлина и внимание в момент, в който те са дефицитни.

Доналд е известен и уважаван в Австралия. Като признание за заслугите му пред обществото му връчили наградата «Medal of the Order of Australia” и “Local Hero Award». Той починал на 13 май 2012 година на възраст от 86 години. Доналд Ричи оставил за себе си добър спомен и спасените от него хора са му благодарни всеки божи ден, че ги е оставил живи.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account