facebook

“Токсичният” човек: как да го разпознавате

гняв

Снимка: pixabay.com

Всеки от нас има познат (или роднина), с когото да общуваш не само не ти доставя удоволствие, но понякога е неизбежно. “Тоскичните” хора безцеремонно нарушават личните граници на събеседника и комуникацията с тях предизвиква тревога, опустошение и безсилие. Как да разпознаваме такива хора?

Постоянно бърборят

Токсичните хора говорят много. Те постоянно обсъждат с другите шефа си тиранин или някой непоносим роднина, отнемайки жизнени сили и енергия. В същото време дразнителят получава отличен енергиен прием.

Снижават самочувствието

Манипулаторът лесно прониква в енергийното поле на “жертвата” и предизвиква у него буря от негативни емоции. Ако не ги контролирате, можете не на шега да си развалите целия ден.

Общуването с токсични хора, които постоянно са груби и обиждат своя събеседник, нанасят значителни щети на самочувствието. Въпреки това, всеки сам решава каква ще е личната му самооценка.

Личните граници

“Токсичният” човек “пуска отрова” тогава, когато никой не очаква. Проява на това може да бъде некоректна забележка, лична обида или сарказъм. Стоенето на дистанция и построяването на невидима стена между вас и негативният ще е адекватен отговорен на репликите на енергийния вампир.

Ако “жертвата” на “токсичната” личност започне да се държи по същия начин, ще бъде грешка. Асимилирането на сплетните и агресията му ще отнемат от жизнените му сили и ще значително ще му развали настроението.

“Отровата” се разпространява и върху отношенията ви с близките

На всеки е позната ситуацията, когато разваленото от друг настроение на човк става причина за възникване на конфликт в семейството. След неприятното общуване с “токсичния” човек “жертвата” във всеки един момент може да избухне в сериозен конфликт с някой свой близък.

Обикновено, общуването с манипулатори носи негативна енергия, която, като отрова, прониква в другите сфери на живота на човек.

Хората, които по всякакъв начин се опитват да наранят другите, в душата си са нещастни, защото се чувстват несъстоятелни. С агресивното си поведение се опитват да покажат на околните обратното. В никакъв случай не им падайте на нивото. “Енергейните” вампири се хранят с негативните емоции на другите хора и ако са успели да провокират “жертвата” към спор, те ще се чувстват победители.

Усмивка и спокойствие – са на-ефективната “притивоотрова”, която ще ви позволи да сведете до минимум емоцилналните загуби от общуването с такива хора.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account