facebook

Трезвите мисли на пийняците

Златан и Митко, по-известни като пийняците, набързо се превърнаха във втората най-голяма атракция на Пловдив след паметника Альоша. Вечно кибичещите в ареала на майненската Централна гара симпатяги се изказват по какви ли не теми, често почерпени с какъв ли не алкохол. Време е за анти конти мисли!

Мнението им за купуването на гласове:

пийняцитеМитко: “Ми изкупуват ги хората…”

 

 

 

 

 

 

Нашият коментар: За няколко десетилетия преход така и не се намери политик, който по толкова обикновен, но смислен начин да обясни същността на “чумавата” практика да се купува вот. В случая Митко негласно ни припомня основния принцип на свободния пазар, а именно, че търсенето определя предлагането.

 

Какво смятат за това, че коледната елха в Пловдив е леко крива:

vlcsnap-2013-07-01-23h31m48s137Златан: “Не е добре правилна хелхата.  Той (б.р. – вероятно визира кмета) го е вземал, анти конти го е направил, рийш ли? Той би трябваше да бъде правилно нанагоре!  Т’ва не го харесвам тая елха. От вятъра може да шави! Моля ти се, Митко, дай да го правиме на друго елха! По-голяма украса щях да сложиме, Митко!”

 

 

Нашият коментар: Със сигурност трябва да си извлечем поуките от емоционалната тирада на Златко, защото от дългия си стаж на пийняк и бохем той много добре е проумял, че правата елха е задължително условие, за да може човек да си прави густото по празници. И от Марс да падаш, знаеш, че елха, която може да шави от вятъра, не е елха!

 

Какво искат от новия кмет на Пловдив:

пийнякМитко: “Да управлява България тука.”

 

 

 

 

 

пийняците снимкиЗлатан: “Ракията да бъде 100 лева.”

 

 

 

 

 

 

Нашият коментар: В изречението на Митко се долавят тъгата и мъката на обикновения човек, излезли сякаш от елинпелинов разказ. “Да управлява България тука” са думи, пропили в себе си вековния блян на пловдивчани именно Пловдив да бъде столица на България. С желанието си пък ракията да стане стотачка Златко отправя директен апел към държавата да сложи високотарифна ставка на доказана експортна стока каквато е ракията и така чужденците да бъркат дълбоко в джоба си, за да имат удоволствието да вкусят лютивата ни гордост. 100 кинта за бутилка ракия в чужбина автоматично означават повече свежи пари за зациклилата ни икономика. Просто и гениално!

 

Какво означава “анти конти”:

Златко от пийняцитеЗлатан: “Значи то “анти конти” се означава дай ми да ти там да те обичам.”

 

 

 

 

 

Нашият коментар: Излиза, че доскоро неразбираемото “анти конти” всъщност е израз с прекрасно значение, макар детайлното му обяснение да е сложно като “бил съм се бил напил и съм се бил бил и са ме били набили.” Но именно за това родната реч е толкова омайна и сладка.

 

Пийняците за СПИН-а:

Митко от пийняцитеМитко: “СПИН болестта т’ва значи… знам го. Това е зараза, нещо, отслабяваш… ааа… носът ти тече, грозен ставаш…”

 

 

 

 

 

Нашият коментар: Ако симптомите, които описа Митко са верни, излиза, че хремата си е един мини СПИН.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account