facebook

Удивителни съвпадения

Да сме си наясно – в живота случайни неща няма! Следващите куриозни и напълно реални истории ще ви убедят в това:

Изгубената книга

Когато актьорът Антъни Хопкинс приема главната роля във филма “Момичето от Петровка”, той не успява да намери книгата , по която е написан сценарият, в нито една книжарница. Разстроен, актьорът тръгнал да се прибира към вкъщи, когато в метрото на някаква пейка забелязал книга с отбелязани бележки по страниците. И то не коя да е книга, а точно “Момичето от Петровка”! По-късно по време на снимките на филма авторът на романа Джордж Файър споделя на Хопкинс, че няма копие от книгата си, защото дал последния екземпляр с ремарки на режисьора, който я бил изгубил някъде в метрото…

Издадените тайни

През 1944 г. вестник “Дейли телеграф” публикува дежурната си кръстословица. Само че за ужас на британските военни отговорите на тази кръстословица съдържат всички кодови имена на секретната операция “Overlord” по десанта на Съюзническите сили в Нормандия. В нея са кодираните думи “Нептун”, “Юта”, “Омаха”, “Юпитер” и самата “Overlord”. Веднага започнало разследване дали има изтичане на информация, като цялото британско разузнаване нахлуло в редакцията на ошашавените служители на вестника в търсене на супершпионина. В крайна сметка се оказало, че възрастният учител, автор на кръстословицата, бил не по-малко озадачен от странните съвпадения.

Един необикновен рибен ден

Веднъж съдбата решила да си поиграе добре с известния психолог Карл Юнг. Първо, в ресторанта за обяд му поднесли блюдо с риба. Когато седнал на масата, покрай него минал фургон със замразена риба. След малко негов приятел, без видима причина, провел с психолога разговор за така наречения обичай “първоаприлска риба” (у нас е известен като първоаприлска шега). После изведнъж дошъл негов бивш пациент, който в знак на благодарност му подарил картина, на която била нарисувана голяма риба. Впоследствие дошла и жена, която помолила доктора да й разгадае сън, в който тя е русалка, а до нея плува пасаж от риби. Когато накрая Юнг отишъл на брега на езерото, за да помисли спокойно върху цялата необикновена верига от събития (които според неговите изчисления те не се вписвали в обичайната случайна верига от събития), до него на брега той видял… риба.

Неочакван сценарий

През 1965 г. жители на шотландско селце с интерес гледали филма “Около света за 80 дни”, когато внезапно, точно в момента в който героите седнали в коша на балона и развързали въжетата, се чул силен трясък. Оказало се, че на покрива на киното паднал балон, едно към едно с този от филма…

“Желая ви успех, мистър Горски”

В момента, когато американският астронавт Нийл Армстронг стъпил на повърхността на Луната, неговите първи думи били: “Желая ви успех, мистър Горски!” Какво означавали те? Когато бил дете, Армстронг случайно подслушал кавга на съседното семейство –  двойка с фамилията Горски. В яростта си госпожа Горски казала на мъжа си: “По-скоро съседното момченце ще излети на Луната, отколкото ти да задоволиш жена!”

Като снежинка върху главата…

 

Тази необикновена история се случила през 30-те години на изминалия век. Един ден жителят на Детройт Джоузеф Фиглок се прибирал към вкъщи, и както се казва, не пречил на никого. Изведнъж от многоетажната кооперация върху главата на Джоузеф паднало… малко момченце. И Джоузеф, и бебето се измъкнали невредими. По-късно се разбрало, че безразсъдната майка просто забравила да затвори прозореца и любопитното дете изпълзяло през перваза. Истинско чудо. Какво обаче се случило година по-късно? Джоузеф, както обикновено, си вървял по улицата и не пречил на никого, когато внезапно от високата къща върху главата му паднало… същото дете. И двамата отново се отървали леко. Съвпадение? Чудо? Съдба?

Направи добро, получи добро

През 1966 г. четиригодишният Роджър Лозир едва не се удавя в морето близо до американския град Салем. За щастие, той е спасен от жена на име Алис Блез. През 1974 г., вече 12-годишният Роджър, на същото място спасява друг удавник, който се оказва… съпругът на Алис Блез.

 Дежа Вю

На 5 декември 1664 г. край бреговете на Уелс потъва пътнически кораб. Загиват всички пасажери и членове на екипа, с изключение на един. Името на късметлията е Хю Уилямс. Повече от век по-късно,на пети декември 1785 г., на същото място претърпява корабокрушение друг плавателен съд. Отново оцелява само един човек… Хю Уилямс. Отново на прословутия 5 декември, но през 1860 г., на морското дъно отива риболовна шхуна. Жив остава само един рибар. На име Хю Уилямс.

Съдбоносен куршум

Никой не може да изгирае съдбата, а доказателство е историята на Хенри Зигланд. През 1883 година той изоставил момиче, което в отчаянието си се самоубило. Неговият брат решил да отмъсти на Хенри, като стрелял в Хенри, а после и в себе си. Но Хенри не загинал, куршумът само одраскал лицето му и се забил в близкото дърво. След години Хенри решил да изкорени злополучното дърво. Стволът му обаче бил толкова голям, че задачата изглеждала невъзможна. Затова решил да го изкорени с помощта на динамит. Поставил заряд, опънал шнур и възпламенил динамита. При взрива куршумът излетял от дървото и попаднал точно в челото на Хенри, който загинал на място.

Двама души, една съдба

Историите за близнаци са известни със своята уникалност. Особено забележителен обаче е разказът за двама братя от Охайо. Техните родители починали, когато били невръстни пеленачета едва на няколко седмици. След това братята били разделени в ранна възраст и отгледани от различни приемни семейства. От тук започва и серията от невероятни съвпадения. Да започнем с факта, че и двете приемни семейства без да се консултират помежду си и неподозирайки за плановете на другите, кръстили момчетата с еднакво име – Джеймс. Братята израснали без да подозират един за друг, като и двамата завършили висше образование специалност “право”. И двамата се оженили за жени на име Линда. И на двамата им се родили  синове. Единият кръстил своя син Джеймс Алън, другият – също Джеймс Алън. След това братята се развели със своите жени и се оженили повторно. За жени на име Бети! Всеки от тях имал куче на име Той… Приликите могат да продължат безкрайно… На 40-годишна възраст те обаче научили един за друг, срещнали се и били дълбоко впечатлени, че след продължителното разделение живеят един живот за двама.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account