facebook

Фейсбук хитрости, за които малцина знаят

Всичко, което трябва да знаете за фейсбук, на едно място:

Откриване на хора във Фейсбук по телефонен номер

фейсбук трикове

Кой ти звъня от непознат номер и ти затвори? Коя е “Елена от Мордор”, която се е появила в указателя ти след съботното парти? Въведи последните десет цифри от номера и може би ще намериш отговора. По подразбиране, възможността да намериш човек по телефонен номер е активирана за всички потребители.

Ако не искаш този фокус да се прилага и върху теб, промени своите настройки на конфеденциалност.

Изключване на функцията “Прочетено” в съобщенията

фейсбук трикове

Тази функция разрушава връзки и животи! На никого не му е приятно, когато му игнорират лично подбрани смешни картинки и важни новини.

Ако не сте от тези, които могат да оставят хладнокръвно неотговрени съобщенията на познати, възползвайте се от разширенията на браузърите. За Хром това е Facebook Unseen. За Файърфокс и Експлорър – Chat Undetected. Но има и отрицателен момент: с тези разширения вие също не можете да видите статуса прочетен.

Скриване на онлайн статуса от приятели

фейсбук номера

Ако окончателно ви е омръзнало от чатенето с някого, то изключете чата с него. Цъкнете върху зъбчатото колело отдолу под колоната с приятели на линия и дайте “Разширени настройки”.

Гледай в лентата си постове от приятели и страници, за които си се абонирал

хром фейсбук

Фйсбук иска да ни вкара в блатото, колкото се може по-дълбоко. Имено затова ни показва потребители, лайкнали и коментирали постове на наши приятели. Но има начин да оставите в лентата си само новини от приятели и от групи, за които сте се абонирали.

Потърсете в Хром разширението friends feed.  С него чуждите постове или ще се скриват, или ще бъдатр в сиво – изберете в настройките.

Четете скрити съобщения

фейсбук скрити съобщения

Кой знае, може би животът ви не е толкова скучен, колкото изглежда. Възможно е да са ви поканили на работа-мечта или пък да ви са се обяснили в тайна любов. Но няма как да знаете за това, защото Фейсбук съхранява съобщения от странични потребители в скрита папка и не уведомява никого за тях.

Кликнете върху раздела “Други” ( за мнозина този раздел вече е “Заявки за съобщения”), който е точно до съобщенията и узнайте всичко, което е било скрито досега.

Скрийте списъка си с приятели от странични погледи

фейсбук хитрости

Дори няма нужда от догадки защо искате да скриете своите фейсбук познати. За целта просто отидете на личната си страница в раздел “Приятели”, цъкнете върху моливчето и укажете кой може да вижда кръга от ваши приуятели във фейсбук.

Изключете автоматичното стартиране на клиповете

изключване на видео във фейсбук

Само с една отметка може да внесете спокойствие в своя профил и да икономисате мобилен трафик. За целта трябва да махнете досадното автоматично пускане на видеоклипове. Просто влезте в настройките на акаунта, след това кликнете на “Клипове” и изключете автоматичното пускане на видеата.

Сменяйте личния си статус без излишни драми

фейсбук лайфхакове

Между личното решение да прекратите връзката си и да обявите публично това във фейсбук минава много време. По подразбиране уведомяването за промяна в личния живот се появява в лентата на всички приятели. Така че не забравяйте да сложите отметка “Само аз” в раздел “Информация”>”Семейство и отношения”.

Направете поста си невидим за даден човек

скриване на пост във фейсбук

Колко отлични постове не виждат бял свят, само защото не искаме да ги вижда този или онзи човек. Но знайте, че и видимостта вв фейсбук има своите настройки. Кликнете на отметката “Публично” под поста и изберете кой може да вижда публикацията ви. Сега спокойно може да публикувате от сърце дори и най-резките си мисли.

Съхранявайте интересните ви публикации, за да ги прочетете после

записване на публикация във фейсбук

фейсбук хитрости

Хиляди ежедневни публикации във фейсбук, които просто няма как да бъдат прочетени всички, дори ако се откажем от идеята да работим. За щастие, в социалната мрежа има опция да запазваме всичко, което ни е грабнало интереса. За да запазите нечий пост, цъкенте върху стрелката в горния десен ъгъл и дайте “Запис на публикацията”.

Всички ваши запазени постове се съхраняват в раздел “Записано”. Ще го намерите в лявата колона или в “Меню”>”Още”.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account