facebook

Филми за тези, които учат английски

Методите за изучаване на чужд език са многобройни, но има един, който винаги работи – това е гледането на филми. Избрахме няколко киноленти, които ще ви помогнат с лекота да подобрите знанията си по английски език.

Форест Гъмп

форест гъмп и джени

Един от най-известните филми в  историята ще дойде отлично за всички, които искат да подобрят своя английски. Той е много прост и разбираем. Том Ханкс говори бавно, произнася думите така, че те ще могат да бъдат усвоени дори от новобранците.

Къщата на езерото

къщата на езерото

Един от най-подходящите филми за усвояване на писмената английска реч. Двама герои, две епохи и една пощенска кутия. Готови ли сте за полуромантична кореспонденция с иностранен привкус? Ако да, то Киану Рийвс и Сандра Бълок ще ви научат как да пишете писма на английски.

Красавицата и звярът

Красавицата и звярът

Добрият и любим филм от детството е отличен избор за начало. Героите от анимационните филми имат ясно и разбираемо произношение и не използват сложни думи, затова анимациите прекрасно подхождат на тези, които учат английски на средно ниво.

Джери Макгуайър

Джери Макгуайър

Мечтаете ли за работа в голяма корпорация? Този филм ще ви бъде отличен наръчник за това как да пробиете по своя път. Джери Макгуайър ще ви научи не само да казвате правилните неща, но и ще формулира правилни мисли. Несметното количество разсъждения ще развият способността ви да говорите и мислите на английски език.

Доктор Хаус

доктор Хаус

Гледането на сериала ще ви помогне да запълните арсенала си от саркастични шеги в стила на знаменития мизантроп. Освен това, сериалът се разпростира далеч извън рамките на медицината, така че ще получите и наръч от полезни думички на тема “Аз и страданието на моята душа”.

Желязната лейди

Желязната лейди

Да знаеш историята винаги е полезно, а да знаеш историята на страната, чийто език изучаваш, е още по-полезно. Именно затова филмът за живота на Маргарет Тачър в изпълнението на Мерил Стрийп заслужава внимание. Като бонус ще получите: правилен академичен английски език, украсен с британски акцент, който е по-лесен за разбиране от американския английски.

Дневникът на Бриджит Джоунс

Бриджит Джоунс

Историята на 32-годишната Бриджит, която е решила да промени живота си, е още един отличен филм за изучаващите английски. Диалозите не са сложни, а произношението на Рене Зелуегер е просто отлично. Интересен факт: за да направи своя “английски” ацент по-естествен, Рене не спирала да го прилага и в ежедневния си живот извън снимачната площадка.

Шрек

Шрек

Веселата анимация е подходяща за изучаване на английски език, както от децата, така и от възрастните. Дикцията на актьорите е чиста, а диалозите кратки и опростени. Големият брой шеги и песни пък няма да ви оставят да скучаете.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account