facebook

Фиоренсо Мани – един голям герой на “Тур дьо Франс”

Фиоренсо Мани

Известно е, че “Тур дьо Франс” е едно от най-важните състезания в колоезденето. А историята на обиколката на Франция е изпълнена с невероятни премеждия и помни своите големи герои. На снимката от 1956 г. е един от тях – Фиоренсо Мани. Забележете, че от устата му стърчи въже, вързано към колелото.

На 12-ия етап от тура Фиоренсо пада тежко и си чупи ключицата. Без да обръща внимание на болката, обаче, той вдига велосипеда си и продължава състезанието. След етапа той отказа да се раздели с дистанцията си и моли механика да му помогне с превключването на скоростите – тук идва мястото на въпросното въже, което му позволява без използване на лявата ръка да се справи с проблема.

На шестнайстия етап храбрият колоездач отново губи контрол, пада и този път чупи ръката си – новата травма, която е в непосредствена близост до счупената ключица, вече причинява невероятна болка на Фиоренсо и той губи съзнание. Оказва се, че да продължи състезанието е невъзможно. Но желанието му за победа е толкова силно, че той отново сяда на велосипеда си и завършва втори след победителя Шарл Гол само на 3 минути и половина.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account