facebook

Хвани ме, ако можеш

Хвани ме, ако можеш

13 март, 2015 г. Адвокати пристигнали в затвора в лондонския район Уондсуорт, за да говорят с 28-годишния затворник Нийл Мур. За тяхна изненада обаче не го открили сред стените на затвора.

Оказало се, че Мур, обвинен в измама, някак безпрепятствено напуснал килията си три дни по-късно. Разследването изяснило, че мъжът избягал от затвора с помощта на своя смартфон, с който реализирал плана си.

С устройството Мур създал фалшив домейн, почти неотличаващ се от този, който използвали в съдебната служба, и изпратил на електронната поща на затвора, където излежавал наказанието си, инструкции за неговото освобождаване. за допълнителен реализъм мошеникът също така регистрирал мним сайт, от който изпратил писмо, адресирано до инспектор Крис Сула с указани всички необходими контактни данни на Кралския съд.

Прокурор Йън Пейтън, занимаващ се с разследването, определелил случая като “пример за за изключителна престъпна изобретателност и хитрост.”

По-рано Мур използвал четири фалшиви самоличности, за да присвои около £ 1, 800 000. Представяйки се за представител на няколко банки, той убедил търговски организации да му предоставят големи суми пари. Често измамникът разигравал пред своите жертви цели спектакли, говорейки по телефонната слушалка с няколко мъжки и женски гласове.

Три дни след бягството си Мур се предал на властите и се признал за виновен за осем случая на измама и бягство.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account