facebook

Хората, които предрекоха смъртта си

 Спомняте ли си хит трилъра “Последен изход”, в който тийнове получаваха видения как ще умрат и се отскубваха от лапите на смъртта, която впоследствие започваше да ги преследва по списък…  Е, ако това бяха просто кино небивалици за милиони, то в истинския живот наистина има хора, които са предрекли смъртта си:

Сънят на Линкълн

Ейбрахам Линкълн

Десет дни преди да бъде застрелян американският президент Ейбрахам Линкълн сънува пророчески сън, който споделя единствено на съпругата си и на бодигарда си Уард Хил Ламон.

В своя сън Линкълн влиза в Източното крило на Белия дом, където има покрит труп, охраняван от войници и заобиколен от опечалени. Когато пита един от войниците кой е умрял, войникът отговорил: “Президентът. Бил е убит от наемен убиец.” По-късно Линкълн е застрелян по време на театрална пиеса от известен актьор, привърженик на Юга.

Твен и Халеевата комета

Марк Твен

През 1835 г. Марк Твен се появява на бял свят само две седмици след преминаването на Халеевата комета. След 84 години гениалният мустакатко споделя: “Дойдох с Халеевата комета през 1835 г. Следващата година тя идва отново и очаквам да си отида с нея. Ще бъде най-голямото разочарование в живота ми, ако не си отида с Халеевата комета. Всевишният без съмнение е казал: “Ето две необясними явления: дойдоха заедно, трябва и да си отидат заедно.”

Желанието на Твен се сбъдва: на 21 април 1910 г. той умира от сърдечен удар само ден след най-голямото приближаване на кометата до Земята…

Предсмъртен пост

Кайли Лори

Минута преди да катастрофира, возена от пияния си баща, 14-годишната Кайли Лори от Великобритания публикува във фейсбук съобщението: “Мисля, че ще умра. Сбогом, приятели.” Секунди по-късно предчувствието й се сбъдва, защото баща й Стивън Хейтър предизвиква фатален сблъсък…

Астроложка предсказва края си в хороскоп

нощно небе

Изображение: www.freedigitalphotos.net

“Избягвайте използването на метални предмети и машини. Липсата на равновесие между Венера и Сатурн може да създаде доста напрежение, дискомфорт, както и чувство на самота и неудовлетвореност. Любовният партньор може да е студен и отчужден към вас, което ще доведе до конфликт. За предпочитане да избегнете среща с него в този период, освен ако не искате да установите някои горчиви истини за връзката си.”  Това написва в блога си популярната гръцка астроложка Наташа Ливани.

Две седмици по-късно тя и приятелят й се скарват. Видимо пиян, той се качва на колата си и безскрупулно прегазва астроложката.  Tака, макар да е предвидила разположението на звездите и опасността от контакт в този период с партньора си, Ливану намира свoята смърт.

Сена и божествената сила

гробът на Аертон Сена

Три години преди да катастрофира зверски на пистата “Имола” легендарният бразилски пилот Аертон Сена споделя: “Никой не обича инцидентите, но това е част от живота.”

Силно вярващ в Господ, Сена винаги носеше Библия със себе си. Трикратният световен шампион дори признаваше, че е усещал присъствието на Бог по време на състезания и че понякога е карал под въздействието на някаква мистична сила.

Преди началото на фаталния за него сезон през 1994 г. Аертон Сена изразява опасенията си от новите правила, които ограничават действията на електрониката с думите:Съдейки по всичко, този сезон ни очакват маса нещастни случаи. Рискувам да кажа, че ще бъдем щастливци, ако не се случи нещо по-сериозно…” 

Притесненията си бразилецът изказва гласно и няколко часа преди да се разбие с болида си на пистата “Имола” точно навръх Великден…

Книга предсказала смъртта на митрополит Кирил?

книга

Изображение: www.freedigitalphotos.net

Шокиращата кончина на варненския митрополит Кирил се оказа описана с големи подробности в книгата “Небеса от грях”. В романа на търговищката писателка Лора Лазар главен герой е Варненско-Великопреславски митрополит Теофил, чието светско име е Богомил – точно както и на удавилия се митрополит Кирил. Друга интересна прилика е, че в книгата героят Теофил се удавя в Драката, а Кирил загина в Траката.

Още едно смразяващо съвпадение е, че в романа духовникът Теофил се готвел да стане и патриарх. След кончината на  Максим именно Кирил бе един от основните кандидати за глава на православната църква. В крайна сметка героят на българската писателка умира, след като е инсценирано, че се удавя, а всъщност е убит, защото не е изпълнил нарежданията на руските си приятели за имоти по Черноморието…

Макар аутопсията да не показа следи от насилие, около смъртта на митрополит Кирил също имаше какви ли не догадки и слухове.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account