facebook

Художникът Адолф Хитлер

Хитлер картина

Вероятно знаете, че като млад Адолф Хитлер сериозно се увличал по живописта и дори на два пъти (1907 и 1908 г) се опитвал да постъпи в Художествената академия във Виена.

И двата пъти неуспешният художник бил културно помолен  да потърси призванието си на друго място и дори му препоръчали да пробва да влезе в архитектурната академия. Но страстта на бъдещия фюрер била живописта, затова този вариант изобщо не бил разглеждан.

За да се изхранва, младият Адолф рисувал картини и картички с изгледи от Виена и успешно ги продавал на туристи чрез известния предприемач Самуел Моргенщерн.

Благодарение на съхранените сметки на последния било установено, че повечето от купувачите на картините му били евреи. Така например, адвокат на име Йозеф Фейнхолд, евреин по националност, купил цяла серия картини на Хитлер, изобразяващия старата Виена.

Хитлер живопис

Картичка, нарисувана от Адолф Хитлер.

Когато през 1914 на 25-годишна възраст Хитлер бил призован на фронта на Първата световна война, той взел със себе си бои и в свободните си часове се занимавал с живопис. Работите на военна тематика, нарисувани в този период, били едни от последните преди той да се захване с политиката.

Като цяло, според някои данни, днес има някъде около 720 живописни работи на Хитлер, включително ескизи. Много от тях са купени за десетки хиляди долари и се намират в частни колекции.

Интересно е, че продажбата им представлява особена трудност, защото собствениците на повечето аукционни къщи са евреи и по принцип не разрешават за продажба негови творби.

Няколкостотин работи на фюрера били заловени от американските военни още по време на Втората световна война и се съхраняват в специални хранилища на правителството на САЩ, което отказва да ги направи публично достояние.

Въпреки че при кандидатстването си в академията, Хитлер не бил одобрен, съвременните изследователи решили да узнаят мнението на съвременните експерти. На един изкуствовед било предложено да разгледа някои картини на Хитлер, без да му се казва на кого са тези работи. Той ги оценил като “много добри”.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account